OPTAKT: Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks

©iShoot.dk

FØR KAMPEN: Uhørt spændende dyst i Esbjerg, hvor hjemmeholdet kommer til at sælge sig dyrt. 

En sejr i aften kan nemlig bringe Esbjerg Energy helt ind i kampen om pladserne i Final4, hvis det eksempelvis flasker sig for vestjyderne med en Herlev-sejr over SønderjyskE.

Så der er alt at spille for i det vestjyske i aften, men naturligvis har træner Pederson stor respekt for topholdet fra Frederikshavn. 

– Frederikshavn er et hold, med mange stærke kæder. De producerer godt med mange chancer og scoringer. De er disciplinerede og spiller tålmodigt, Nordjyderne giver ikke mange muligheder væk, men er dygtige til at udnytte modstandernes fejl, så vi skal passe på deres omstillinger.

– Hvis vi skal lykkes mod Frederikshavn skal vi levere en solid indsats, og være påpasselige og omhyggelige, med at følge vores game-plan. Vi skal spille disciplineret, passe på ikke at give plads til deres omstillinger og i det hele taget minimere deres muligheder.

SPIL PÅ KAMPEN I SAMARBEJDE MED VORES PARTNER YOUBET LIGE HER: 

Mark Pederson ser fremgang på vigtige parametre, siger han i klubbens kampoptakt:

– Jeg synes vi som hold spiller med en bedre balance efter vi har tilføjet canadiske Jesse Mychan til truppen. Og så synes jeg, at vore ”special teams” fungerede i Rødovre. Det lykkedes at lukke af i vores undertalsspil og vi scorer et flot mål i overtal.

– Jeg håber, at det bliver en trend, med de velfungerende ”special teams”. At vi fremadrettet kan hindre modstanderne i at score, når vi er i undertal, og at vi selv kan udnytte, når vi spiller i overtal. Og samtidigt skal vi opnå en større kontinuitet, lyder det.

Gæsterne fra Frederikshavn har også en gulerod foran sig. Førstepladsen kan erobres, hvis White Hawks vinder over Esbjerg i dag og SønderjyskE torsdag. White Hawks kommer med stor optimisme efter det glimrende comeback mod Herlev fredag aften.

PROFILERNE: Ian Brady spillede mod Herlev en fremragende kamp og har vist stor fremgang på det seneste – både offensivt og defensivt. Også Dale Mitchell er stærkt kørende for Frederikshavn og de to møder folk som French og Derlago, der begge var dobbelte målscorere i sidste uge for Esbjerg. 

DET FORVENTER VI: Et aggressivt Esbjerg-hold, der skal og vil presse Frederikshavn-defensiven. Men som Mark Pederson skitserer det, så bliver det en kamp mod nordjydernes stærke omstillinger. 

SKADER/KARANTÆNER: Frederikshavn har endnu Marcus Pedersens sæsondebut til gode. Radim Piroutek Jr. spillede ikke mod Herlev, ligesom Mads Larsen er tvivlsom. Esbjerg har lige nu alle spillere til rådighed.