Optakt: Ehlers møder Nielsen

Det er Columbus Dag i USA, hvilket betyder, at mandagen byder på et par tidlige NHL-kampe. I et af de tidlige opgør mødes New York Islanders og Winnipeg Jets, og det bliver første gang, at Danmarks nybagte NHL-spiller, Nikolaj Ehlers, står over for en landsmand i verdens stærkeste ishockeyliga.

19-årige Ehlers får nemlig konkurrence på isen af den 12 år ældre Frans Nielsen, som for ottende sæson i træk er fast mand på Islanders’ hold. Frans Nielsen blev den første dansker i NHL, da han som 22-årig debuterede for Islanders den 6. januar 2007.

Små ni år senere skrev Nikolaj Ehlers sig ind i kongerækken som den 10. NHL-dansker, og den lynhurtige og målfarlige nordjyde har potentialet til at blive den største profil af de rød-hvide løver, der har spillet sig til en plads i den eftertragtede liga.

Ehlers har gjort en fin figur i sine første to kampe for Winnipeg, hvor karrierens første NHL-point er blevet sat på kontoen i form af en assist. Hans store talent er alle overbeviste om, så manglerne i det defensive spil og den til tider lidt for kreative puckomgang bliver der set igennem fingre med. Som rookie er Nikolaj Ehlers stadig ved at lære, hvordan man spiller NHL-hockey, og skolen i Winnipeg ligner et fremragende sted at få sin NHL-undervisning.

Jets har fået en flot sæsonstart med sejre på udebane over Boston Bruins og New Jersey Devils. Nu venter der canadierne endnu en udekamp, når de gæster New York Islanders’ nye hjemmebane i Brooklyn.

Islanders står med et enkelt point på kontoen efter to kampe mod Chicago Blackhawks. I sæsonpremieren tabte newyorkerne til de forsvarende mestre i overtiden, mens returopgøret dagen derpå endte med en mere overbevisende Chicago-sejr.

Frans Nielsen har ikke fået nogen drømmestart på sæsonen. Den danske Islanders-center har fået næsten 35 minutters istid i løbet af de første to kampe, men sæsonens første point har han endnu til gode. Nielsens kæde kunne ikke lukke ned for Blackhawks, og den 31-årige herningenser står således noteret for -3 i plus/minus-statistikken. Her endte Nielsen i sidste sæson på +8.

I sidste sæson endte de to opgør mellem Islanders og Jets med en sejr til hvert hold. Frans Nielsen lavede to mål og en assist, da newyorkerne nytårsaften vandt det seneste indbyrdes opgør med 5-2 i Winnipeg, så måske pønser Nielsen på at kickstarte sin sæson i mandagens kamp?

Mandagens danskeropgør kan følges direkte på TV3 Sport 2 fra klokken 19.05.