Før kampen – Metal Cup: Det ser tæt ud mellem SønderjyskE og Rødovre

Otte hold – fire pladser i semifinalerne. Metal Cuppen går ind i en form for afgørende fase med de traditionelle dobbeltopgør i kvartfinalerne lige før sæsonstart. En af de fire dueller er SønderjyskE mod Rødovre, der begynder i SE Arena i aften.

Vi har et SønderjyskE-hold, der har været plaget af skader gennem hele optakten og stadig er ramt – mod et Rødovre-mandskab, der pr. tradition er skarpt her i begyndelsen af sæsonen.

– Vi har spillet otte preseason-kampe, hvor resultatet ikke har været i fokus. Jeg kan mærke, at spillerne ser frem til at komme til at spille nogle kampe, hvor der er noget på højkant. Det må man sige, at det er, når der tale om pokalkampe, hvor taberen efter to kampe er ude af turneringen, siger SønderjyskE-cheftræner Dan Ceman til klubbens hjemmeside.

Spørgsmålet er, hvor mange sønderjyder, der efterhånden er ude med skader. I hvert fald er Rasmus Nielsen væk med sin alvorlige knæskade, og der bliver næppe heller comeback til Tyler Gotto. Spillere som Daniel K. Hansen og Frederik Rasmussen synes også tvivlsomme, men det betyder, at forwardlinjerne er tæt på at være intakte hos SønderjyskE.

11 nye spillere er i truppen hos sønderjyderne, heriblandt Harrison Reed, der måske har været den mest lovende nye import, hvis man lægger tingene sammen.

Rødovre kommer fra et bundsolidt første runde-opgør mod Gentofte og har endda fået tilsat Mike Daugulis siden den kamp. Mighty Bulls-mandskabet stillede mod Gentofte med en førstekæde bestående af Matthias Asperup, Jonas Sass og Rasmus Astrup – det vil sige både med den hurtighed og kreativitet, som er kendetegnende for Mighty Bulls.

Spændende bliver det at se Thomas Olsen, der er vendt hjem efter et længere ophold i svensk juniorhockey, ligesom den nye målmand Chris Carozzi nok skal blive testet i aften. Kevin Montgomery er stadig ude for Rødovre.