OPTAKT: Aalborg Pirates-SønderjyskE

©iShoot.dk

FØR KAMPEN: Aalborgs første af “de sidste chancer” for at komme tilbage i serien mod SønderjyskE og dermed lægge fundamentet for det historiske comeback, det vil være, HVIS Pirates klarer fire sejre på stribe. 

Ingen danske hold har nogensinde gjort det tidligere, og historisk set er procentchancen for at vende 0-3 til 4-3 næsten nede på nul.

Så Aalborg skal i den grad leve efter klassikeren “en kamp ad gangen”. I aften er det på hjemmebane i Bentax Isarena. Der er faceoff klokken 20:30 i Bentax Isarena og kampen vises på TV2 Sport.

– Vi skal være mere konsistente og lægge et hårdere pres. Så skal vi også have nogle flere folk ind foran nettet og være mere effektive på vores powerplay, siger Aalborg-træner Garth Murray til Nordjyske før den svære opgave.

Spørgsmålet er, om han igen justerer i kæderne. Der er ikke kommet nok fra en spiller som Mike McNamee, der ellers har vist blændende spil i perioder i sæsonen.

I semifinalen har han endnu ikke point på tavlen og der er også et par Højbjerg-tvillinger, der endnu ikke har taget det initiativ, de plejer at levere. 

Til gengæld var der fremragende initiativ fra en spiller som Tobias Ladehoff, der var blandt Aalborgs farligste folk i søndags. Kan Aalborgs tredje- og fjerdekæde fortsætte med at levere, og kan der komme mere fra topkæderne, er der mulighed for det første stik i aften.

Men – der er også et hold SønderjyskE-spillere, der skal besejres og overvindes. Selvtilliden må være kæmpestor hos Mario Simionis tropper efter syv sejre på stribe.  

– Vi skal stille til start med lige den rette dosis af vildskab og disciplin. Aalborg vil komme med al kraft og desperation efter at vinde, så det niveau skal vi matche. Heri ligger også viljen til at ofre sig den sidste meter, blokere det vigtige skud, og koncentrere sig maksimalt om at følge det taktiske oplæg, siger sportschef Kim Lykkeskov til klubbens hjemmeside.

SKADER/KARANTÆNER: Det ser godt ud for begge mandskaber for øjeblikket på den front. Aalborg havde Nikolaj Carstensen tilbage – men kun til opvarmning – og man har indtryk af en serie, hvor der nok er kamp til stregen, men foreløbig uden unoder. 

DET FORVENTER VI: Et Aalborg-hold, der må og skal finde den rette desperation fra kampens start. Der skal tryk på, fysik og spillehumør, som Aalborg leverede i sidste halvdel af kampen i Vojens. Pirates har intet at tabe. Spørgsmålet er dog, om Aalborg-mandskabet har kræfter nok, for der blev trukket stort læs på få skuldre i søndags. 

PROFILERNE: Spencer Humphries var på isen konstant i søndags, og er så “flagrende”, at han kan sætte noget brand i kampen og måske drille det velstrukturerede SønderjyskE-mandskab. Hos SønderjyskE er en Kyle Wharton garant for sikkerhed med sit kloge, defensive spil. Humphries og Wharton er på hver sin måde to fine backtyper.