Optakt: Aalborg Pirates-Odense Bulldogs

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

FØR KAMPEN: Aalborg kommer med kadence til sæsonstarten efter en række glimrende kampe i Champions Hockey League mod stærk modstand. Derfor er nordjyderne også storfavorit i premieren mod Odense i aften hjemme i Bentax Isarena i aften.

Og kaptajnen for Aalborg, Julian Jakobsen, anerkender også overfor Nordjyske, at han og Aalborg-spillerne bliver “dem, som alle jager” i den kommende sæson. En ny rolle for nordjyderne. 

I aften gælder det altså fynboerne, der omvendt er underdog i Metal Ligaen.

– Kigger du ned over holdopstillingerne, så er vi længder foran. Men det smukke ved holdsport er, at alt kan lade sig gøre. Ingen skal tro, at vi er verdensmestre. Vi skal spille ydmygt og enkelt, siger kaptajnen til Nordjyske inden matchen i aften. 

Odense har haft en ganske fin forsæson, hvor det er blevet til mange tætte kampe. Specielt har det stemt glimrende bagude, hvor Bulldogs ikke har lukket mange mål ind. Det er forudsætning nummer et for at holde sig inde i kampene.

Der berettes om god stemning i det fynske for øjeblikket, hvor alle er med på forudsætningen: Der skal kæmpes for hver eneste centimeter foran målmand Teemu Seppänen, der er holdets absolutte profil.

DET FORVENTER VI: Netop Seppänen kommer under pres i lange perioder af kampen i aften, hvor Aalborg vil komme med et CHL-tempo, som Odense slet ikke har mødt i forsæsonen. Derfor bliver det helt afgørende for fynboerne at holde stangen i de første 20 minutter og bevare håbet om point så lang tid som muligt i Bentax Isarena. Disciplinen bliver også helt afgørende for gæsterne.

PROFILERNE: Vi taler om Seppänen i defensiven, men hvem skal score målene for Odense? Søren Nielsen scorede 18 af slagsen sidste sæson, men lukrerede i første halvdel på Camara og Mitchell. Men mon ikke Nielsen skal pleje sit “målscorergen” i denne sæson igen igen, hvor Ned Lukacevic også bliver nødt til at hamre noget ind. Hos Aalborg glæder man sig til at se Thomas Spelling. Finder han sin storform, er han blandt de absolut bedste spillere i ligaen overhovedet. Og han har vist fornemme takter i CHL-kampene.