OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox

Foto: Jan Korsgaard

FØR KAMPEN: Omvæltning i Aalborg, hvor Jason Morgan blev fyret og erstattet af Garth Murray, der nu får Kasper Haslund Knudsen og gode gamle Bjarke Møller med sig i boksen.

Det er to respekterede gutter i hockeymiljøet i den nordjyske hovedstad, der skal supplere Murray og sammen skal trioen altså forsøge at banke liv i det skrantende Aalborg-hold før slutspillet, der venter forude.

I første omgang gælder det om at hive point nok ind til at holde hjemmebanen i den kommende kvartfinaleserie, og i aften er det en dyst mellem to hold, der sagtens kan mødes i kvartfinalen, når Herning kommer på besøg. 

– Det har været svært for holdet at håndtere rollen som forsvarende mester. Der er blevet kigget meget tilbage på det hold, der var her sidste år. I stedet skal vi forme vores egen identitet, for selv om der har været modgang, tror jeg meget på de her spillere. Hvis alle trækker i samme retning, og der er den nødvendighed klarhed over, hvordan vi skal spille, er der gode chancer for, at det ender godt, siger den nye træner Garth Murray til Nordjyske op til kampen. 

Naturlig optimisme hos den nye mand i Aalborg-sædet, der får et Herning-hold på besøg, som man aldrig helt har kunnet læse i den her sæson.

Det har været yderst svingende, hvad Skrikos tropper har præsteret i denne sæson, og reelt er det fuldstændig umuligt at vide, hvad Herning står for. Midtjyderne kom dog fornuftigt ud til landsholdspausen med en tæt kamp i Esbjerg og 6-3 over Rødovre hjemme.

Herning vandt det seneste opgør mellem de to hold med 3-2 efter overtid, og står med tre sejre i fire kampe over Aalborg i løbet at grundspillet. Kan nordjyderne rette op på det i aften?

PROFILERNE: Aalborg skal have nogle imports i gang, hvis tingene skal løftes. Eksempelvis Spencer Humphries, der begyndte sæsonen i “All Star-mode”, men siden er gået lidt under radaren. Hans offensive skills har Aalborg brug for. Det samme gælder hos Herning, hvor en mand som Joonas Riekkinen ikke helt har vist sit store potentiale fra Gentofte-tiden endnu. Finnen har mere i sig.

DET FORVENTER VI: En flok Aalborg-spillere, der vil ud og bevise, at de stadig har mesterskabstakter og vitalitet gemt i sig. Derfor kommer nordjyderne formentlig flyvende ud til kamp i aften mod et Herning-mandskab, der vil forsøge at afvente og slå kontra. Nøjagtig som sidst i Aalborg, hvor midtjyderne vandt 2-0. 

SKADER/KARANTÆNER: Vi nulstiller det barometer for en stund efter landsholdspausen, og ser, hvad de to hold byder ind med i aften. Formentlig noget, der ligner tæt på skadesfri trupper.