OPTAKT: Aalborg Pirates-Frhavn White Hawks

Foto: Jan Korsgaard

FØR SERIEN: I modsætning til tilsyneladende mange andre, så holder undertegnede faktisk af bronzekampene. Jeg har set mange fine afsluttende kampe i sæsonen, hvor spillerne har fået en ekstra mulighed for at sige farvel til publikum og gøre en sidste indsats i sæsonen. 

Faktisk er det ofte endt med at være ganske underholdende.

Min favoritbronzekamp er stadig den afgørende match i Odense for seks år siden, hvor Rødovre tog sin seneste medalje efter et hæsblæsende drama, der endte i straffeslag og med Sebastian Dahm som matchvinder. Dengang var Rødovre-spillerne virkelig, virkelig glade for bronzemedaljerne, og hvem husker ikke sidste år, da Morten Green blev hyldet i Esbjerg og fik lov at slutte karrieren med en sejr?

I år skal den to kampe korte serie så afgøres af ærkerivalerne Aalborg og Frederikshavn. Og med 3000-4000 mennesker i Bentax Isarena i aften skal det nok også blive en underholdende affære. 

Vi har tilladt os at tage lidt historik ind fra Facebook-siden “Altid AaB Ishockey”, der skitserer de tidligere bronzekampe mellem de to hold. 

“Årets lille DM-finale – den meget lille finale – står for første gang i 5 år mellem de nordjyske ærkerivaler.

Det bliver for fjerde gang i historien, og stillingen er foreløbig 2-1 til os (som er Aalborg). 

I 1982 vandt AaB Ishockey over Frederikshavn efter to sejre og et nederlag. Det var en bedst-ud-af-3-serie. I Frederikshavn er serien bedst husket for, at en enkelt sejr til Frederikshavn var den første over AaB nogensinde i den bedste række.

I 1994 udvidede man bronzeserien til helt op til 5 kampe for at fejre lokalopgøret og for pengekassernes skyld. Spænding blev der ikke i 1994. AaB vandt tre knusende sejre mod en skadesplaget modstander. 

Bronzerevanchen fik Frederikshavn i 2014 med samlet 12-8 i to målrige kampe, hvor især 8-4 i første kamp var et tovligt orgie: Kampen er især husket for, at der blev scoret 6 gange på 4 minutter.

Aalborg har hentet 7 bronzemedaljer i historien. Frederikshavn 8 – og altså kun overgået af Esbjerg med 9 brunlige trøstemedaljer.”

Vi ser, hvad der sker i aften. Julian Jakobsen spillede ikke med landsholdet i går, men spiller med Aalborg i aften. Om der er flere skader, får vi at se i lineups. Der er dog en forskel fra semifinaler til bronzekampe. Sidstnævnte spiller man ikke, hvis man er skadet. 

Faceoff 19:30 i Bentax Isarena.