OPTAKT: Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

FØR KAMPEN: Aalborg er regerende mestre og tabte sæsonens første indbyrdes kamp til Frederikshavn. White Hawks er kommet godt fra start, og gæsternes tilskuere truer med at smide tøjet, hver gang Frederikshavn scorer. 

Der er med andre ord lagt op til en fin omgang ramasjang i Bentax Isarena i aften, hvor det klassiske nordjyske opgør spilles for anden gang i grundspillet i indeværende sæson. 

“Vi skal have håneretten tilbage”, skriver Aalborg Pirates’ hjemmeside, og med formen i Metal Ligaen på hjemmebane hidtil, så må Pirates også være favorit. Aalborg har spillet glimrende ishockey og fungeret klart bedre på egen is end på udebane hidtil i sæsonen – og skal komme sig over 0-6-nederlaget i Champions Hockey League hos Frölunda for nylig.

Med al respekt for Frederikshavn, så var det stærkere modstand, Aalborg var oppe imod i sidste uge i Sverige, men gæsterne i aften kommer med optimisme og et hold, der har virket uhyre homogent her i sæsonstart.

Der er en stabilitet og tryghed over White Hawks-mandskabet, der tirsdag aften spillede en forrygende halv time i 6-1-sejren over Hvidovre. Her var kampen tæt lige indtil Frederikshavn eksploderede på den gode måde med en brandvarm Dale Mitchell i front.

Også en kamp, der i den grad er en match om Final4-placeringerne, hvor begge hold er sultne efter deltagelse – og formentlig også tjansen som arrangør, som udbydes, når vi kender de fire hold. 

DET FORVENTER VI: To ganske formstærke hold, der igen mødes i et topopgør. I sidste sæson havde Aalborg fuldstændig styr på rivalerne, men det tyder på, at Frederikshavn har bedre fat i denne sæson. Det må blive ganske tæt. 

PROFILERNE: Tadeas Galansky kommer tilbage til sit gamle “hood”, hvor han blev mester i fjor med Aalborg. Galansky bliver udfordret af Thomas Spelling, der har været flyvende rent pointmæssigt hidtil i sæsonen. Spelling står for lige nøjagtig to point i snit med 18 point i ni kampe. 

SKADER/KARANTÆNER: David Friedman og Oliver Gatz var ikke på Aalborgs hold i CHL-kampen mod Frölunda tirsdag aften, mens Frederikshavn står uden Kasper Kristensen, Marcus Pedersen og Mads Larsen.