OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

FØR KAMPEN: Aalborg Pirates tabte tirsdag aften en hæsblæsende topkamp i Rungsted med 1-2 efter overtid. En kamp af høj kvalitet, hvor Aalborg spillede helt lige op med topholdet i Bitcoin Arena. 

Pirates får hurtig lejlighed til at revanchere sig i aften, når det gælder hjemmekamp mod et Esbjerg-hold, som nok vandt over Rødovre i overtid tirsdag aften – men som droppede to mål i den absolutte slutfase og dermed mistede muligheden for et tre-pointer. 

Energy-træner Mark Pederson ved, at man ikke kan slappe af i den nordjyske hovedstad. 

– Vi har ikke præsteret i 60 minutter imod Aalborg endnu i denne sæson. Når vi spiller mod et så godt hold som Aalborg Pirates, kræver det kontinuitet gennem hele kampen og ikke bare i dele af den. Men det kræver samtidigt, at det ikke bare er en del af holdet, men alle mænd, som præsterer, forklarer cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

Han glæder sig over, at en af de nye backer, Brett Bellemore, er kommet godt i gang. 

– Hjemmepublikummet i Granly Hockey Arena fik tirsdag lejlighed til at se Brett Bellemore for første gang. Min vurdering er, at Bellemore har løftet sit spil fra kamp til kamp og at han har gjort tydelige fremskridt. Han tager nu bedre beslutninger, altså træffer bedre valg. Hans timing er forbedret og der kunne gives flere eksempler.

– Det mest positive er dog, at han bliver endnu bedre. Han vil i højere grad kunne bidrage med sin fysik, og forbedre sin hjælp til de øvrige spillere, som så får gavn af Bellemores fysik, taktiske forståelse og rutine. Men vi har jo endnu en canadisk back på vel, forklarer Energy-coachen.

PROFILERNE: Max French var helt på toppen i tirsdags mod Rødovre, hvor han diskede op med et hattrick. Herlig aften for French, der sagtens kan komme til at forstyrre Aalborg-defensiven i aften. Hos Aalborg var det Julian Jakobsen på både godt og ondt i Rungsted tirsdag. Jakobsen er en herlig profil, der altid beriger ligakampene rundt omkring – og Pirates-publikummets favorit. 

SKADER/KARANTÆNER: Ingen Nicolai Nielsen eller Lasse Bo Knudsen for Aalborg, der formentlig heller ikke får papirerne klar til Kelin Ainsworth. Esbjerg har formentlig heller ikke Brady Austin parat, der er stadig papirarbejde, der mangler.  Jannik Christensen og Oliver Jessen var ikke til start i tirsdags mod Rødovre.

DET FORVENTER VI: Esbjerg-trænerne har talt meget om fremgang og opbygning på det seneste. Aftenens kamp er vel en slags svendeprøve for vestjydernes proces. De må forvente at komme under pres fra start i Bentax Isarena.