Olsson meget højt på Frederikshavns ønskeliste

Foto: Jan Korsgaard

Marcus Olsson var stort set den værste spiller, Frederikshavn White Hawks kunne få skadet, og derfor gjorde det ekstra ondt, at svenskeren røg ud i den fjerde kvartfinale mod Rungsted.

Det siger direktør Henrik Andersen i en samtale med FACEOFF.dk, hvor han ligeledes afslører, at Olsson står markant højt på klubbens ønskeliste for den kommende sæson.

– Vi har været meget, meget glade for Marcus Olsson. Ikke blot han har været en fremragende spiller, han har også været en kæmpe ledertype på holdet og generalen i den andenkæde, som gjorde det så godt i det meste af sæsonen.

– Det var virkelig ærgerligt, at han blev skadet, for han var en motor på holdet og vel nok trænerens vigtigste spiller. Jeg kan ikke sidde og garantere, at vi havde været i finalen med ham, men vores muligheder var øget betragteligt, siger Henrik Andersen.

– Vi håber at kunne forlænge kontrakten med ham, og han er interesseret i at blive hos os. Men der er andre klubber, der er ude efter ham, så vi arbejder på sagen, tilføjer direktøren.

Der er yderligere to udenlandske spillere, der står ganske højt på ønskelisten hos Frederikshavn. Det er ikke overraskende den fremragende back Tim Kunes, der med sine offensive kvaliteter har været en af Metal Ligaens absolut bedste gennem hele sæsonen. Også angriberen Colin Vock er en mand, man gerne vil se i Vendsyssel i næste sæson.

Det er alt, hvad Henrik Andersen vil sige om den kommende sæsons mandskab. Evaluering og spillersamtaler i den kommende uge skal afgøre, hvilke spillere fra denne sæsons trup, der ellers forbliver i klubben.

Som skrevet her er det allerede afgjort, at Mads Larsen, George Sørensen og Jacob Dahlström skifter klub efter sommerferien.

Rasmus Søndergaard og Mathias Bau – sidstnævnte uden klausuler af nogen art – har kontrakt med White Hawks for den kommende sæson, hvor det også bliver Peter Johansson, der står i spidsen for holdet.

– Det er udgangspunktet, at Peter Johansson fortsætter. Når vi lige har fået pustet ud, så endte vi med andenplads i grundspillet, en bronzemedalje, en Metal Cup-finale og en syvende semifinale. Det er klart, at vi spiller for at vinde, og derfor er vi selvfølgelig skuffede over at ryge ud i semifinalen. Men set over hele sæsonen, synes jeg det har været godkendt, siger Henrik Andersen.

– Vi må arbejde på, hvad vi kan gøre for at tage det sidste step fremad, men fundamentet i organisationen er i solidt – og vi satser klart på, at vi også er et top fire-hold i den kommende sæson, siger White Hawks-direktøren.