Olle Liss var hård ved Danmark

Foto: Jan Korsgaard

Den tidligere Aalborg Pirates-spiller Olle Liss har haft en eventyrlig sæson, og måske kan det ende med en plads på det svenske landshold, der skal til VM i Danmark?

Lørdag aften var den 25-årige forward en af de fremtrædende spillere, da Sverige endnu en gang besejrede Danmark i en testkamp. For to dage siden vandt svenskerne med 4-1, og lørdagens kamp i Rødovre endte med en Tre Kronor-sejr på hele 5-1.

Det var særligt i første periode, at Olle Liss var på spil for svenskerne. Efter tre minutters spil lagde han op til stortalentet Lias Anderssons første mål for det svenske seniorlandshold, og to minutter senere var den tidligere Metal Liga-profil selv på spil.

Olle Liss modtog pucken i højre side af Danmarks zone og fra en position midt i faceoffcirklen klappede han den i nettet bag Sebastian Dahm til en svensk 2-0-føring. Jacob Nilsson øgede til 3-0 godt midtvejs i perioden, og så var de rød-hvide håb om den første sejr over Sverige nogensinde nærmest slukket.

Thomas Spelling fik reduceret med anden periodes eneste scoring, men i begyndelsen af tredje periode lukkede Dennis Everberg og Jacob Nilsson til slutresultatet 5-1, da der en overgang blev spillet fire mod fire.

Danmark vandt skudstatistikken med 30-27, men var altså ikke i nærheden af at slå svenskerne i det 18. møde mellem holdene.

Tilbage til den målfarlige herre med de gyldne lokker, Olle Liss. Han har taget springet fra Allsvenskan til SHL i løbet af sæsonen, og sluttede af med 14 point i 11 kampe for Rögle. Nu er han en del af den svenske VM-bruttotrup, og fortsætter han takterne fra kampen i Rødovre, er det ikke umuligt, at han kommer på isen i Royal Arena, når VM begynder.