Olle Liss sendte Herlev til tælling

Aalborg Pirates – Herlev Eagles 6-2 (2-1, 3-0, 1-1) 1450 tilskuere havde trodset anden på middagsbordet for at komme i Gigantium til bundbrag mellem Aalborg Pirates og Herlev Eagles.

Det fortrød de garanteret ikke, da de blev vidner til en kamp med Aalborg-dominans bortset fra de første fem minutter. Aalborg var først på pucken i stort set alle situationer, og kom frem til flere gode chancer. Herlev lignede et hold, der ikke havde tro på, at man kunne få noget ud af kampen i Aalborg.

Til kampen var Aalborg uden deres kaptajn, Daniel Madsen, hvilket gav spilletid til Oliver Gatz i en backformation med Kristian Kodal.

Hos Herlev var man uden et par langtidsskadede backs, Dennis Bozic og Adrian Saxrud Danielsen, samt Conny Strömberg og Alexander B. Jensen i de offensive kæder.

Der skulle kun gå 18 sekunder, og speaker, Aksel Lønvig, var ikke færdig med at annoncere målet til 1-1, inden Aalborg var kommet foran 2-1.

Begge mål blev noteret Olle Liss, der viste prøver på sin tekniske kunnen med en stav og puck. Det udlignende mål kom efter en fremragende solopræstation, mens der var en afventende udvisning til Herlev.

Han tog pucken hele vejen op af isen, og udplacerede sikkert Peltonen i målet. Næste skift, og Aalborgs farlige førstekæde bragte Aalborg foran, da Olle Liss var hurtigst over returpucken fra et skud fra Nicolai Meyer. 18 sekunder imellem målene, og kampen var vendt på hovedet.

Herlev var kommet foran ved Mikkel Ankjær Nielsen, der fik lidt for meget plads i Aalborgs zone til at drible, og sendte pucken sikkert ind bag Marcus Lundell i målet. Herlev havde flere gode chancer inden udligningen kom fra Olle Liss.

Derefter var det Aalborg, der sad på perioden, og Aalborg var tættere på 3-1 end Herlev var på en udligning. Især Olle Liss og Nicolai Meyer var i spillehumør.

Olle Liss fik også sit hattrick og som traditionen byder sig, så kom der også en enkelt hat flyvende ind på isen. Et godt gennemspillet mål af Pirates, hvor Herlevs backs var rundtossede og uden chance for at registrere, hvad der var sket på isen. Olle Liss var dog ikke færdig efter de første tre mål.

I fem mod tre spillede de tre svenskere, Nicklas Svensson, Lars Lundin og Olle Liss pucken rundt og igen gik det så hurtigt, at Herlevs spillere ikke var placeret ordentligt, og Aalborg var foran med 4-1.

Aalborg blev ved med at køre på mod Herlev målet, og det kostede også nogle udvisninger til gæsterne, som Aalborg kunne udnytte til at komme foran med 5-1.

Herlevs boks på tre mand var presset næsten ind i eget målfelt, og Lars Lundin kunne derfor let skøjte ind i slottet og sende pucken op i nettaget uden chance for Peltonen i målet.

Med omkring fem minutter tilbage af perioden måtte Herlev undvære Toumas Muhonen, der udgik med en skade.

Det var meget tydeligt for Herlev, at de bare ville have kampen overstået uden yderligere skader til spillerne til kampene i bundstriden. Aalborg kørte dog mere på for at få spillet kæderne sammen, og Nicolai Meyer havde chancen for at score i kampen, men slagsskuddet tog undersiden af overliggeren og hoppede i spil igen.

Olle Liss holdt sig ikke tilbage, da han fik muligheden for at score, så sendte han pucken i mål til 6-1 via overliggeren. Det var hans femte mål i kampen, og han lignede ikke en spiller, der havde tænkt sig at stoppe på det tidspunkt.

Denne skribent mindes ikke en spiller, der har scoret dobbelt hattrick i en kamp, og den bedrift gik Olle Liss efter.

Aalborg fik et par udvisninger mod slutningen af kampen, og man stillede offensivt op i boxplay til at starte med, hvor Olle Liss og Nicolai Meyer dannede duo. De kom afsted i en to mod en, hvor Meyer sendte pucken på stolpen og Liss havde muligheden for at prikke den løse puck ind i tomt mål.

Det lykkedes dog ikke, og det var også kun af kosmetisk betydning, at Mikkel Ankjær Nielsen scorede sit andet mål i kampen, mens Herlev var i fem mod tre. Tiden rendte af uret, og Aalborg kunne notere sig tre vigtige point i bundstriden.

Aalborgs Olle Liss var kampens bedste spiller. Hele fem mål blev det til fra svenskerens stav i denne kamp, og han havde også chancerne til at score flere mål.

Sublim teknik ved det udlignende mål, og siden da så han sig ikke tilbage. Undertegnede mindes ikke, at samme spiller tidligere har scoret fem mål i en kamp i Gigantium.