Oliver Larsen skifter fra Pantern til Björklöven

Foto: Jan Korsgaard

Det ser sort ud for IK Pantern, der er i store økonomiske problemer. Klubben mangler ifølge svenske medier 7,5 millioner svenske kroner for at få regnestykket til at gå op for den kommende sæson, milliardæren Hugo Stenbäck gider ikke mere, så klubben er på randen af dens eksistens. 

Derfor er samtlige spillere fritstillet, og det betød allerede i går, at både Nick Olesen og Oliver Larsen er færdige i klubben. Olesen skifter til Södertälje, mens Oliver Larsen rykker langt nordpå og til Umeå, hvor han skal spille for Björklöven.

Det er en gammel og stor traditionsklub, der har fået den i Sverige meget anerkendte sportschef Per Kenttä til klubben. Kenttä førte i sin tid Asplöven op i midten af Allsvenskan, og i fjor var han sportschef i Oskarshamn, der rykkede op i SHL – ganske sensationelt.

Alene det faktum, at Per Kenttä henter Oliver Larsen, er en stor anerkendelse af den unge danske back. 

Oliver Larsen får en toårig kontrakt i Björklöven. 

– En stabil tovejsback, som har styrker såvel i offensiven som i defensiven. Han er en stor fyr, men alligevel hurtig. Han er ung og har drive, og derfor har vi skrevet en toårskontrakt med ham. Vi tror virkelig, at han kommer til at tage yderligere skridt her i Björklöven og være en producerende spiller, siger Per Kenttä.