Olaf Eller: Offensiven skal styrkes

Foto: Jan Korsgaard

Det danske U20-landshold var igen i går oppe mod en af de store ishockeynationer, da et hold fysisk stærke tjekker stod over for Danmark i Lahti, en times kørsel fra VM-byen Helsinki.

Danskerne fik endnu en øretæve på 5-0, men selv om cifrene var de samme som mod Sverige, så var der fremgang at spore, slår landstræner Olaf Eller fast.

– Målt på skud imod præsterede vi bedre mod Sverige og Tjekkiet, end ved sidste års VM-turnering. Vores forsvarsspil har været bedre, og vi har givet betydelig færre chancer væk end mod samme modstandere sidste år.

– Alligevel står vi med et skidt facit i hånden rent resultatmæssigt. Vi har ikke skabt nok fremad banen, for vi bruger rigtig mange kræfter på at spille et godt forsvarsspil, siger Olaf Eller.

Så der bliver fokus på det offensive spil, når U20’erne arbejder sig frem mod Ruslandskampen, der spilles juleaftensdag klokken 11 dansk tid.

– Overodnet set er ganske tilfreds med vores indsats. Men vi skal blive bedre fremad og skarpere i powerplay. Heldigvis så jeg fremgang i kampen mod tjekkerne, siger Olaf Eller.

– Mod Sverige havde vi ikke mange chancer. I dag kunne vi godt have lavet to-tre mål. Vi satser på, at målene kommer, når spillerne kan mærke, at de godt kan spille med mod så stærke modstandere.

Thomas Lillie blev skadet i den første kamp mod Sverige, men er helt frisk igen. Växjö-målmanden med rødder i Vojens står hele kampen mod Rusland i morgen.

Tidligere i dag blev yderligere to spillere sendt hjem fra Finland. Det var Odenses Frederik Høeg og Daniel Nielsen fra Herning.

– Begge har gjort det fremragende heroppe, og at vi må sige farvel til to spillere, der er faste og har gjort det godt på deres Metal Liga-hold, siger jo noget om både kvaliteten i truppen og den hårde kamp om pladserne, siger landstræner Olaf Eller.