OL2018 (M): Finsk supertalent strålede i åbning

Mens favoritterne kiksede i OL’s Gruppe A, da Rusland og USA kiksede i går, kunne Finland i Gruppe B notere sig en planmæssig åbning i nat, hvor finnerne vandt med sikre 5-2 over et ellers på papiret ganske stærkt tysk hold. 

Finland kom foran 1-0 allerede efter tre minutter ved Jokerit-spilleren Sami Lepistö, og finnerne lod sig altså ikke ryste af en tysk udligning ved Brooks Macek. Mika Pyrala tog fat med en 2-1-scoring før første pause, og så fortsatte unge Eeli Tolvanen eller de takter, han har vist gennem hele sæsonen for Jokerit i KHL.

Her har han allerede skudt sig ind som historiens bedste rookie i KHL’s 10-årige historie, og Tolvanen scorede selv til 3-1 i powerplay og afgjorde dermed kampen til finnernes fordel. Han noterede sig assist på 4-1-målet og endte med i alt fire point i kampen. 

Forrygende facit for unge Tolvanen, og en perfekt åbning for Finland i puljen, hvor Norge og Sverige for øjeblikket spiller den anden kamp. 

Den følger vi op på senere i dag. 

Husk i øvrigt, at samtlige fire hold går videre fra de indledende puljer, men at etteren – og den bedste af de tre toere – har den fordel, at den første playoff-runde kan hoppes over.