OL2018 (K): Bizart publikum stjæler opmærksomhed

Det er et underligt scenarie, der udspiller sig, når det forenede koreanske hold hos kvinderne spiller ishockey under OL. 

Nordkorea har medbragt et forunderligt og skrigende heppekor, der nærmest agerer elektrisk og synkront og konstant larmer uanset stillingen i kampen. Hver gang, Korea arbejder sig fremad i banen, hører man skrig og råb fra det rent kvindelige heppekorps, der næsten kan virke skræmmende. Se dem i videoen nedenfor.

Inde på banen går det som forventet knap så skræmmende for Korea, der dog løftede sig i dagens kamp mod Sverige, hvor hjemmeholdet flere gange var tæt på at sætte den første scoring i turneringen.

Man tør slet ikke tænke på den ekstase, en scoring vil afstedkomme i hallen.

Det lykkedes altså ikke mod svenskerne, der havde lidt problemer med at styre koreanerne i kampens indledende fase, hvor de blå-gule blev presset overalt. Men en Korea-udvisning ændrede hele det billede, og Maja Nylén-Persson satte en svensk målshow i gang.

Det hele endte 8-0 til svenskerne, der dermed er klar til kvartfinalen sammen med Schweiz.

Alpelandet slog de hårdt kæmpende japanere med 3-1 efter stort besvær i første periode, hvor Schweiz kun fik skudt en enkelt gang på mål. 

Men to powerplaymål af Sara Benz i anden periode ændrede kampbilledet, og Alina Müllers 3-1-scoring afgjorde kampen. 

Schweiz og Sverige skal nu spille om seedningen til kvartfinalen, mens Japan og Sydkorea skal dyste om tredjepladsen i puljen. De to hold spillere i øvrigt videre om placeringerne fem til otte med taberne af kvartfinalen. En afrunding af turneringen, der virker helt unødig.