OL-kvalifikationen: Lynstop i Letland inden Minsk-dramaet venter

Foto: Jan Korsgaard

I dag er der en måned og en dag til, at det danske OL-kvalifikationshold mødes i Københavns-området – formentlig Rødovre – for at træne frem mod kvalifikationsturneringen i Hviderusland.

Det er og bliver et af de mest spændende events nogensinde i dansk ishockey, og naturligvis spiller de danske løver med et tungt forventningspres på skuldrene. Det er nu eller aldrig, hvis Danmark skal til OL.

Der bliver altså træning weekenden over i Danmark, inden landsholdet tirsdag klokken 13 flyver fra København til Riga i Letland, hvor der klokken 19 lokal tid spilles testkamp mod letterne. Derefter drager spillerne og landstræner Janne Karlsson direkte til lufthavnen.

Her vil den chartrede flyvemaskine stå klar til at bringe holdet til Minsk, hvor onsdagen bruges til at bringe den sidste skarphed ind i holdet før torsdagens kamp.

Den bliver mere end vital, eftersom det altså gælder hjemmeholdet Hviderusland og 15.000 fanatiske tilskuere i Minsk. Den kamp spilles klokken 19 lokal tid og allerede klokken 15 dagen efter gælder det kampen mod Slovenien.

Formentlig er og bliver den danske OL-skæbne afgjort allerede lørdag, eftersom det fjerde hold i turneringen – Polen – med al respekt nok ikke kommer til at spille nogen rolle i kampen om førstepladsen. Det er dog ikke umuligt, at de danske løver vil være tvunget til at tage point mod Polen i søndagens kamp, der spilles allerede klokken 13 lokal tid.

Minsk-tid er en time foran Danmark, så det vil altså sige, at Danmarks kampe spilles henholdsvis klokken 18, 14 og 12 dansk tid.