OL-KVAL: Kopitar og co. uden polske problemer

Foto: Jan Korsgaard

Slovenien – Polen 6-1 (2-0, 3-0, 1-1)

(FACEOFF.DK i Minsk) Slovenien og Polen åbnede torsdag eftermiddag OL-kvalifikationsturneringen i Minsk, da man kl. 15 lokal tid for første gang slog dørene op i den imponerende Minsk Arena.

Kampens åbning foregik i et relativt roligt tempo, hvor ingen af de to hold tog de store chancer. Som minutterne gik, blev det dog efterhånden mere tydeligt, at Slovenerne – helt som forventet – var en tand stærkere end polakkerne.

Polakkerne begyndte som følge heraf at tage udvisninger og i det andet undertalsspil var det tæt på at gå galt for polakkerne, da Sloveniens Rok Ticar fik en stor mulighed for at bringe balkan-nationen i front efter 12 minutters spil. Det blev dog ved lige ved og næsten for slovenerne ved den lejlighed.

Men da Polen fem minutter før pausen tog en udvisning for seks spiller på isen, måtte polakkernes boxplay strække våben. Det blev således 1-0 ved slovenernes superstjerne Anze Kopitar, der hurtigt og effektivt fulgte op på et forsøg fra Jan Urbas.

Et par minutter senere blev det også 2-0 til Slovenien, da Ziga Jeglic blot skulle sætte bladet på en præcis tværpasning fra Rok Ticar, for at fordoble den slovenske føring. Slovenerne fik dermed det bedste afsæt til den første periodepause, efter 20 minutters ishockey, som spillemæssigt havde været på det jævne – dog med Slovenerne som de bedste teknisk såvel som fysisk.

Polakkerne fik en gylden mulighed for at slå tilbage mindre end et minut inde i anden periode, men Marcin Kolusz brændte på Robert Kristan, som diskede op med en fornem benparade i slovenernes mål. En stor mulighed til polakkerne og en af den slags chancer der skal scores på, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at komme med til OL.

Slovenerne tog hurtigt over igen og fortsatte egentligt hvor de slap i første periode. Efter fem minutters spil blev det således 3-0 da Jan Mursak tog en elegant solotur, trak ind i banen og sikkert lagde pucken op i fjerneste hjørne med baghånden.

Polakkerne kunne ikke følge med i slovenernes opskruede tempo og udvisningerne begyndte igen at ramme det polske mandskab, som da også kom bagud med 4-0 ni minutter inde i perioden, da Kopitar nettede for anden gang i kampen. Effektivt power play-spil, sikkert eksekveret og flot sat ind af den slovenske profil.

Efter 13 minutters spil blev det 5-0 til slovenerne, da backen Ales Kranjc stødte med frem og scorede højt på Przemyslaw Odrobny, efter forarbejde af Ken Ograjensek, der stod bag den elegante tværpasning.

Slovenerne var heller ikke sene til at stemple ind i tredje periode, da man blot skulle bruge 16 sekunder til at bringe sig på 6-0. Igen var det Anze Kopitar der var på spil, da han modtog en fornem pasning fra Jurij Repe, strøg af sted i et break away og sikkert passerede den slovenske keeper. Kopitar havde dermed fået sig markeret med et hattick i løbet af kun ca. 24 minutter.

Efter 17 målløse minutter, hvor slovenerne skruede lidt ned for koncentrationen og skarpheden, formåede polakkerne at få reduceret til 6-1 ved Krystian Dziubinski, der scorede højt og sikkert på Kristan i slovenernes mål. Der blev ikke scoret yderligere i kampen og Slovenien fik dermed en perfekt start på kvalifikationsturneringen