OL-KVAL: Jesper B. Jensen: – Det føles forfærdeligt lige nu

Jesper B. Jensen har spillet 36 VM-kampe siden 2011 og er en nøglespiller på Janne Karlssons VM-hold. Foto: Jan Korsgaard

(FACEOFF.DK i Minsk): Danmark vandt den sidste kamp ved OL-kvalifikationsturneringen i Minsk, Hviderusland. Men på trods af en sikker 5-2-sejr over Polen – og en tredjeplads ved turneringen – stod skuffelsen malet i stemme og ansigtstræk på de danske spillere i minutterne efter kampen.

Først og fremmest er backen Jesper B. Jensen dog lettet over, at det trods alt blev til sejr over polakkerne.

– Det var desværre en kamp, der skulle spilles og vindes. Jeg tror ikke, vi kan bruge den til meget andet, end at vi vandt. Den var svær at hidse sig op til, og det tror jeg også, man kunne se ude fra. Det var tydeligt, at det var to hold, der ikke havde noget at spille for. Vi synes ikke, det var særligt sjovt at spille i dag, og det er vores egen skyld, siger han.

– En million følelser har gået igennem mig på denne tur. Vi havde regnet med at klare den, og det er nok også problemet; at vi har følt, at det kunne vi sagtens. Men jeg synes ikke rigtig, vi har levet op til den fighter-identitet, som vi plejer at have til VM-turneringerne.

Danmark mødte op med otte NHL-spillere i truppen og var på forhånd udråbt som favoritter til at tage billetten til OL i 2018 i Sydkorea. Den danske back har en mulig grund til, at det gik galt.

– Det har måske noget at gøre med, at vi plejer at være underdogs. Det er under al kritik, at vi ikke har klaret opgaven med at være favoritter. Vi er utroligt skuffede, og lige nu føles det bare forfærdeligt, lyder det fra 25-årige Jesper B. Jensen.

Træningslejren frem mod OL-kvalen begyndte fredag i sidste uge, og det har skabt udfordringer for sammenspillet af landsholdet. Normalt træner landsholdet i ugerne op til VM.

– Det er svært at sige, hvorfor vi ikke har den identitet, som vi plejer. Holdet har aldrig spillet sammen før. Vi er tre førstekæder, hvis man kan sige det sådan. Jeg tror måske, vi prøver lidt for mange enkeltmandspræstationer. Hver enkelt prøver at klare den selv i stedet for at spille sammen, siger Jesper B. Jensen.

– Hvis vi havde vundet første periode mod Hviderusland, havde vi måske stået med en helt anden følelse nu.

Faktum er, at Slovenien og Hviderusland har snydt Danmark på isen. Landstræner Jan Karlssons tropper ryger dermed ikke til OL før tidligst i 2022.

– Der er rigtig lang tid til OL i 2022. Lige nu føles det, som om vi aldrig kommer til OL.

Lige nu har man ikke særligt meget lyst til at spille ishockey, så det er svært at tænke frem på, hvordan vi skal komme videre. Vi har ikke tænke videre end den her weekend. Vi er utroligt skuffede, slutter Jesper B. Jensen.