OL-KVAL: Historik – Seks danske kval-forsøg, der kiksede

Foto: Jan Korsgaard

Seks gange tidligere har Danmark været med i kvalifikationsturneringen til OL. Det er endnu ikke lykkedes de rød-hvide at kvalificere sig:

Sochi 2014: I Vojens tabte Danmark til både Slovenien og Hviderusland og formåede kun at vinde over Ukraine i den afgørende kvalifikationsgruppe.

Vancouver 2010: Danmark var i Oslo til de afgørende kvalifikationskampe. Tabte til Frankrig, vandt over Kasakhstan, og førte langt ind i den afgørende kamp mod Norge. En sejr ville have sendt Danmark til OL. Norge vandt 5-3.

Torino 2006: Danmark var i Schweiz til det afgørende puljespil, men tabte til Norge (2-4) og Schweiz (0-4). En 5-2-sejr over Japan hjalp ikke i det samlede regnskab.

Salt Lake City 2002: Danmark vandt i indledende runde hjemme over Holland, Japan og Ungarn og skulle ”blot” blive nummer tre af fire hold i den afgørende pulje i Klagenfurt i Østrig. Danmark tabte både til Østrig, Letland og Frankrig og kom dermed ikke blandt de 14 nationer, der var med i Salt Lake City.

Nagano 1998: OL-kvalifikationen blev afviklet i en pulje på fem hold, der over en hel sæson mødtes alle mod alle – ude og hjemme. Danmark blev nummer tre efter Schweiz og Storbritannien, men foran Slovenien og Holland. De rød-hvide var ikke i nærheden af at tage Schweiz’ førsteplads.

Lillehammer 1994: Danmark kvalificerede sig ikke til de afgørende kampe om OL-pladserne.

Albertville 1992: Som vinder af C-VM 1991 kvalificerede Danmark sig til to knockoutkampe mod Polen som blev tabt 4-6 i Brøndby og 5-9 i Oswiecim i Polen.