OL-kval: De danske kvinder skal til Schweiz

Foto: Jan Korsgaard

Det danske kvindelandshold afsluttede for nylig Division IA-VM i Aalborg med en fjerdeplads, der var lige en tand under ambitionen om top tre-placering. Fjerdepladsen var dog nok til at sikre de danske kvinder en fortsat placering blandt de 10 bedste nationer på IIHF’s verdensrangliste.

Det betød også, at Danmark bevarede rettigheden til at træde direkte ind i den tredje og sidste olympiske kvalifikationsrunde, der er sidste step frem mod OL i 2018 i Sydkorea. Som de fleste husker, var Danmark blot en enkelt kamp fra at kvalificere sig til Sochi i 2014, og dengang skulle de rød-hvide kvinder faktisk over hele tre kval-runder for at komme til OL.

Denne gang er det altså kun en enkelt, og det bliver en vanskelig en af slagsen, for i modsætning til seneste OL – dengang var Rusland blandt de fem direkte kvalificerede – er der altså kun to kvalifikationpladser i spil mod tre frem til OL i 2014.

Det skyldes, at værtsnationen denne gang, Sydkorea, ikke er i nærheden af at tage en af de direkte pladser, men alligevel spiller med som vært.

For Danmarks vedkommende betyder det, at februar 2017 byder på en tur til Schweiz, der netop har slået Japan i kampen om at blive i den bedste VM-division. Schweizerne vandt olympisk bronze i Sochi, så det bliver en hård nød at knække for Danmark, der ligeledes skal op mod Tjekkiet, der netop blev nummer seks ved VM. Danmark mødte tjekkerne ved sidste sæsons Division IA-VM og tabte 3-0.

Det sidste hold i gruppen kommer fra en tidligere kvalifikationsrunde, og det er altså kun et hold – enten Schweiz, Tjekkiet, Danmark eller kval-holdet, der kommer til OL.

Den anden pulje spilles i Japan, og med Tyskland, Østrig og et kvalifikationshold som deltagere.

Begge turneringer spilles fra 9.-12. februar 2017.