OL-KVAL: Danske spillere rejser sure og skuffede hjem

Foto: Jan Korsgaard

(FACEOFF.DK i Minsk): 23-årige Nicklas Jensen blev dansk topscorer med ét mål og tre assister for fire point i tre kampe ved kvalifikationen til OL.

Den stærke danske wing er glad for søndagens sejr på 5-2 over Polen i Minsk, men den er kun en ringe trøst, lyder det i mixed zone efter opgøret.

– Det er altid rart at vinde og altid en ære at spille for Danmark. Men vi er stadigvæk skuffede og sure indeni over vores præstation i de to første kampe. Det var dem, der talte. Og der gjorde vi det ikke godt nok. Det sidder stadig i baghovedet, og det vil det gøre i noget tid, fortæller Nicklas Jensen.

Danmark havde således udspillet deres rolle ved turneringen allerede efter nederlagene til Hviderusland og Slovenien. Mange har kaldt den danske indsats pinlig.

– Det er skuffende. Jeg vil ikke sige, det er pinligt, men det er i hvert fald ikke godt nok. Vi gik ind med et hold, som kunne vinde det hele. Og hvis vi starter turneringen forfra, tror jeg stadig på, vi kunne vinde, siger Nicklas Jensen.

– Vi havde holdet til at kvalificere os, og vi gjorde det ikke. Jeg tror, alle går lidt sure og skuffede hjem over det, vi præsterede. Det er ærgerligt, og vi må se fremad og fokusere på klubberne.

Alle, der have håbet på dansk deltagelse ved OL i 2018 i Sydkorea, er naturligvis skuffet oven på miseren i Minsk. Og skuffelsen risikerer at dukke op igen om nogle år, lyder det fra Nicklas Jensen.

– Oplevelsen skal ud af kroppen i en fart. Man kan ikke gå og surmule over det her; det kan kun blive værre af det. Sket er sket. Selv om vi nok stadig er lidt sure over det igen om to år. Men sådan er det, siger han og svarer følgende på spørgsmålet om sin egen præstation.

– Det vigtigste var at få de to første sejre, så der er ikke noget vildt positivt at tage med. Det er selvfølgelig rart at gøre det godt, men vi gjorde det ikke godt nok til at vinde de to første kampe. Og det er det eneste, der talte.

Nicklas Jensen står over for en sæson, hvor han givetvis kan sikre sig en startplads hos NHL-klubben New York Rangers. Men forude venter hårdt arbejde i holdets camp, der begynder om to ugers tid.

– Jeg skal til at fokusere på det og komme godt i gang. Og så gælder det om at spille med selvtillid og komme godt fra start. Vise, at man vil være der hele sæsonen. Jeg ved ikke, hvad chancen er. Det er op til dem, forklarer Nicklas Jensen og runder af.

– Men der er en chance, og hvis jeg gør det godt, kan jeg forhåbentlig tage en plads. Det er mit mål at gøre det så godt, jeg kan, og få det bedste ud af det.