OL-KVAL: Danmark har manglet disciplin og tålmodighed

Foto: Jan Korsgaard

(FACEOFF.DK i Minsk): Sebastian Dahm har en rolle som backup for Frederik Andersen i det danske mål ved OL-kvalifikationsturneringen i Minsk. Men fredag fik han de sidste godt fem minutter i 0-3-nederlaget mod Slovenien, da Andersen måtte lade sig udskifte efter en hård medfart.

Langt de fleste minutter har Dahm altså indtil nu tilbragt på bænken, hvorfra han har set sit hold mangle især to vigtige elementer i spillet.

– Vi spiller lidt for udisciplineret i sådan en turnering, hvor man ikke må tabe. Vi spiller ikke med den nødvendige tålmodighed. Og så skal man også huske, at både den hviderussiske og slovenske målmand stod godt og havde marginalerne på deres side, lyder analysen fra Sebastian Dahm.

– Jeg synes, vi får skabt nogle fine chancer i begge kampe. Men det er to hold, der er eksperter i at forsvare sig. Begge hold har stort set stillet med den opstilling til VM i tre-fire år i træk.

Danmark er mødt op til turneringen med et væld af spillere fra verdens bedste ishockeyliga, NHL. Det danske ishockeypublikum havde forventet et landshold med visse chancer for at kvalificer sig til OL i 2018 i Sydkorea.

– Slovenien skal spille (Anze) Kopitar ind, mens vi skal spille syv mand ind. Det tager tid at finde sine roller. Der er et pres på mange spillere, der skal levere noget frem ad banen. Og så ender det tit med, at man havner i nogle uheldige situationer, fordi man virkelig prøver på at score. Kredit til de to hold for at spille meget disciplineret og godt defensivt, forklarer Sebastian Dahm.

– Vi sidder nærmest med en følelse af, at hvis det havde været en serie af syv kampe mod begge hold, så havde vi i mine øjne uden tvivl vundet. Men det er marginaler i én kamp. Det er meget skuffende. Vi havde store forhåbninger. Det tror jeg, alle i hele Danmark, der følger med i ishockey, havde.

Danmark har haft svært ved at få spillet til at fungere, hvilket har resulteret i en masse soloridt fra spillerne. Sebastian Dahm uddyber det taktiske spil, danskerne har arbejdet med.

– Vi har det lidt svært med rollen som det styrende hold og det hold, der skal sætte sig på kampen. Det gør, at vi havner i nogle udisciplinerede situationer, og det er ærgerligt. Det er et utrolig skuffet hold, du har foran dig. Det er næsten ikke til at sætte ord på, fortæller han.

– Det er noget andet, fordi nu har vi et hold, der på papiret er så stærkt, at det næsten kræver, at vi er spilsyrende. De andre hold sætter sig op til kampene, som om det er os, der er spilstyrende, og den rolle har vi haft det svært med.

Danmarks chancer for OL er bristet – igen. Men inden landsholdsspillerne kan rejse ud i deres klubber, venter der en tredje og sidste kamp. Polen er modstanderen på søndag i Minsk Arena.

– Alle point i turneringen tæller, og der er også ranglistepoint, som afgør, hvor man blandt andet ligger til VM. Der er altid noget på spil, når man spiller officielle landskampe, siger Sebastian Dahm og slår fast.

– Der er ikke nogen tvivl om, at vi skal vinde mod Polen. Udover ranglistepoint er der også en ære på spil. Nu har vi samlet det landshold, som man har drømt om i lang tid. Nu vil vi gerne vise, at vi kan spille flot hockey.