OL-KVAL: Danmarks OL-håb bristede mod hviderusserne

Foto: Jan Korsgaard

(FACEOFF.DK i Minsk):
OL-kval: Danmark-Hviderusland

Kampen slut – 2-5:
Hviderusland tog danskerne under pres allerede efter to minutter i den sidste periode, og det resulterede i en udvisning til Oliver Lauridsen. Det skulle vise sig at blive aldeles værdifuldt – for hviderusserne. Sergei Kostitsyn kunne efter et tungt pres på Frederik Andersen sende pucken over målstregen. En fuldstændig vild jubel brød ud – og tavlen viste 3-1 i værternes favør.

Det var, som om hviderusserne havde et gear ekstra i denne fase af kampen. Efter den tredje scoring sad de på langt det meste af spillet, mens danskerne kun sporadisk kiggede forbi Kevin Lalande.

Omkring otte minutter inde fik Danmark spillet sig frem til at par fine afslutninger og efterfølgende blokering.

Nichlas Hardt røg i en batalje med en hviderusser, og det udløste to minutter til begge spillere. Og der resterede lidt over 10 minutter af opgøret. Der blev ikke åbnet op for de helt store chancer i spil fire mod fire, og begge hold blev fuldtallige.

Danmarks håb om sejr forsvandt formentlig med små syv minutter igen. Kaptajn Andrei Stas afsluttede et flot angreb, og så var stillingen pludselig 4-1 til Hviderusland. Det minimale håb om point skulle fortsat jagtes, men det så ualmindeligt svært ud for de rød-hvide løver.

De danske tilskuere sad som forstenet, mens et højstemt hjemmepublikum lagde til stemningen med en bølge rundt i hele arenaen, som i øvrigt var tæt på fyldt denne torsdag aften.

Jan Karlsson tog en timeout med tre minutter igen, og der ventede powerplay til danskerne. Værterne fik en ny udvisning 30 sekunder efter, og så fik Danmark chancen i fem mod tre. Efter et massivt pres med flere skudforsøg, kunne Jannik Hansen reducere til 2-4.

Danmark kæmpede bravt videre, men det endegyldige lys blev slukket med 36 sekunder igen. Sergei Kostitsyn sendte pucken ind i et tomt mål til stillingen 5-2 til Hviderusland.

Sekunderne løb ud, og den afsluttende hyldest til hviderusserne brølede ud i en et sandt inferno og klappen og tilråb.

2. periode – 1-2
Hviderusland lagde tryk på Danmark allerede fra første sekund. Og der var ikke engang spillet to minutter, før langt de fleste i arenaen begyndte at juble over en scoring. Hviderusserne spillede sig nemlig frem til to kæmpe chancer, hvor afslutningen af Alexander Kulakov – og især skuddet fra Sergei Kostitsyn – udløste enorme jubelscener og blinkende lys ned på isen.

Det var i det hele taget en vildt hektisk start på de midterste 20 minutter. Efter kun to og et halvt minut smed Morten Madsen sig på isen i smerte efter en hårdhændet tackling. Tredjecenteren kunne heldigvis med hjælp fra Philip Larsen skøjte ud på bænken. Episoden kostede dog ingen udvisning til værterne.

Nicklas Jensen fortsatte sit afslutningsridt i anden periode. Danskeren fik sendt et kompetent skud af sted, men Kevin Lalande agerede mur. Også Oliver Bjorkstrand havde et kvalificeret skud, men landstræner Jan Karlssons mandskab skulle finde et ekstra niveau i deres afslutninger.

Danmark fik Daniel Nielsen udvist efter fem minutter, men der blev holdt tæt foran Frederik Andersen. Værterne havde dog været i overvejende puckkontrol efter de første syv minutter af perioden.

Danskerne fik et tiltrængt fremløb mod hviderussernes mål, og Philip Larsen fik med hans skud fremprovokeret en blokering. Og det gav et vigtigt hvil til spillerne.

Fjerdekæden med Morten Green, Mads Christensen og Frederik Storm fik et skift midtvejs i perioden – og den takkede for tilliden med flot arbejde og en blokering hos Kevin Lalande.

De følgende minutter havde en smule stilstand over sig, og spillet bølgede frem og tilbage. Lige indtil Hviderusland fik en spiller udvist. Danmark fik lagt presset, men Nichlas Hardts afslutning kort inden udvisningens udløb var den største chance. Værterne blev fuldtallige, og danskerne måtte jagte videre på udligningen.

Med under to minutter igen af perioden blev først Nicklas Jensen sendt i straffeboksen – og 13 sekunder senere røg Artur Gavrus samme vej. Danskerne spillede risikobetonet i fire mod fire, men stillingen 2-1 til Hviderusland holdt tiden ud.

Spillerne vender tilbage til de sidste 20 spændende minutter… lige om lidt!

1. periode – 1-2:
Endelig! Det længe ventede opgør mellem Danmark og Hviderusland i OL-kvalifikationen blev sat i gang. Og det var Danmark, der kom bedst ud til kampen mod værterne. Især førstekæden med Mikkel Bødker, Fransk Nielsen og Nicklas Jensen fik fart under isen fra første færd i den imponerende Minsk Arena.

Førstekæden var farlige i flere omgange. Også Peter Regin fra andenkæden bød ind med en stor chance, men hviderussernes målmand, Kevin Lalande, reddede flot.

Og efter blot tre minutter faldt kampens første scoring. Og dette til stor jubel for de medrejste danske tilskeure. Nicklas Jensen, der allerede have haft flere gode forsøg i kampen, sørgede for 1-0 med et træfsikkert trækskud direkte i mål fra midten af slottet.

Danmark fortsatte det imponerende spil i de første 10 minutter og tilspillede sig stadig gode chancer. Det stod i øvrigt hurtigt klart, at lydtrykket fra hjemmepublikummet havde et ganske anseeligt niveau, men indtil nu havde danskerne abstraheret fra det.

Efter godt 12 minutter udlignede værterne ved Alexander Pavlovich. Hviderusserne kom i en tre mod en-situation efter en fejl af Mikkel Bødker, og så var danskerne prisgivet. Keeper Frederik Andersen var uden chance på sidste berøring. 1-1 – og lydtrykket blev om muligt endnu højere.

Danmark kom i powerplay godt fem minutter senere, men det gik langt fra som forventet for danskerne. Den tilnærmelsesvis samme danske konstellation fejlede igen og lod værterne komme i overtal ned mod Frederik Andesen. Og så kunne Artyom Volkov bringe hviderusserne foran 2-1 med et velplaceret skud højt i målet. Igen helt uden chance for den danske målmand.

Om lidt venter endnu en nervepirrende periode… Følg med her!