OL 2022 er målet: Kvindelandsholdet får historisk gode vilkår i ny satsning

Vojens Efterskole
Vojens Efterskole

Det danske kvindelandshold i ishockey får historisk gode vilkår i en kommende satsning frem mod OL 2022 i Beijing. Det skriver Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse. 

320×360 artikel

Aldrig har et dansk kvindelandshold i ishockey fået så gode vilkår, som det bliver tilfældet i de kommende år. Ikke blot bliver kvindelandsholdet et stort satsningsområde, når overskuddet efter VM 2018-succesen skal fordeles af Danmarks Ishockey Union, landsholdet har også tirsdag fået tildelt 655.000 kroner fra Danmarks Idrætsforbund via Initiativpuljen.

Pengene skal fra begyndelsen af 2019 bruges til udvikling via et professionelt setup omkring holdet og et løft af holdets taktiske, tekniske og fysiske formåen.

I alt kommer kvindelandsholdets budget op på næsten halvanden million kroner for 2019-sæsonen, hvor det første store skridt skal tages frem mod OL i 2022. Her er turneringen udvidet fra otte til 10 hold, hvilket giver Danmark endnu større muligheder for at kvalificere sig.

– Vi har en god gruppe af spillere. Flere af dem er også bedre og dygtigere end spillere, der i forvejen spiller for top 10-nationerne i verden. Vi skal have flyttet hele vores trup fysisk, for det er her, jeg ser de største udfordringer. Og så skal vi selvfølgelig også forbedre os som helhed. At vi nu får flere samlinger og bedre muligheder for at finde det rette fokus, er fremragende, siger landstræner Fredrik Glader. 

Også sportschef Jesper Duus tror på konceptet og en OL-plads i 2022:

– Det er fremragende, at Danmarks Idrætsforbund støtter projektet, så vi kan optimere mulighederne frem mod OL-kvalifikationen. Spillerstammen er stærk, spillerne har givet hånd på, at de er klar til at give den en ekstra indsats, og vi har flere unge kvinder med den rette indstilling på vej.

– Det er klart, at vi er en ”smal” nation, der er sårbar overfor skader, men vi mener stadig, at stiller vi i stærkeste opstilling vil vi være blandt de 10 bedste i verden – og til og med mere end det, siger han. I hovedtræk bliver de mest markante ændringer og forbedringer for kvinderne, at sikre optimale landskampe mod dygtige og relevante modstandere, flere samlingsdage hvor især mentale og fysiske områder vil prioriteres højt – og i det hele taget fokus på performance, siger DIU’s sportschef.