OL 2018 (M): WUNDERBAR – Tyskland er i finalen

Sikke et drama, vi var vidne til i Sydkorea i den anden semifinale ved OL, der blev spillet her først på eftermiddagen. Tyskland leverede en jætteindsats, og selv om det måske mere var i kategorien overraskelse end sensation, så var der ikke mange, der havde regnet med, at Tyskland ville ende med at stå i finalen søndag morgen.

Tyskerne leverede som forventet i kampen mod Canada.

Stenhårdt, aggressivt forsvarsspil og dygtige, dybe kontrastød, som tyskerne har mestret gennem hele turneringen. 

Det første mål kom dog i powerplay, hvor Mads Christensens makker fra DEL-dagligdagen i Tyskland, Brooks Macek fra München, smækkede et flot skud op i nærmeste hjørne til 1-0. 

Tyskerne fortsatte i anden periode, og det var ikke ufortjent, at de bragte sig på både 2-0 og 3-0. Det tredje mål var en gedigen lækkerbidsken, da Frank Mauer tog staven gennem egne ben og lagde pucken ind forbi Poulin i Canada-buret.

Gilbert Brule gav Canada håb igen med en 1-3-reducering i powerplay, men tyskerne svarede hurtigt igen – også i powerplay. Patrick Hager scorede til 4-1, som var stillingen inden tredje periode.

Tyskerne fik endda ro på spillet i slutningen af anden periode, da Brulé tog en fem minutters-straf for en grim tackling i hovedet på David Wolf.

Canadierne sled og slæbte i tredje periode og fik reduceret til 2-4 tidligt ved Mat Robinson. 10 minutter før tid scorede Derek Roy til 3-4 og resten var ren overlevelse for tyskerne. 

Men Danny Aus den Birken holdt stand, og Tyskland er finalen for første gang nogensinde. To bronzmedaljer er, hvad Tyskland foreløbig har på kontoen.