OL 2018 (M): VANVIDSFINALE endte med russisk guld

Foto: Jan Korsgaard

Hvilket drama, hvilken hjerteskærende OL-finale mellem de olympiske atleter fra Rusland og outsiderne fra Tyskland. Hvis du ikke var oppe for at se den til morgenkaffen, vil du formentlig fortryde, for finalen blev et historisk drama.

Selv uden NHL-spillere fik OL-turneringen nemlig den helt rigtige afslutning med en slutkamp, der vil gå over i historien på grund af den spænding, de to hold skabte i 60 minutter – og i godt 10 minutters overtid.

Her blev en udvisning til tyske Patrick Reimer skæbnesvanger. Tyskeren leverede en klar høj stok, stillingen var 3-3, og russerne satte kæden med Datsyuk, Gusev og unge Kaprizov på isen.

Recepten i fire mod tre var klokkeklar: Tværpasningen skulle søges, og det blev den.

Gusev til Kaprizov, der smadrede den op i nettaget til 4-3 og russisk ekstase efter et drama af en anden verden, der kulminerede i en dramatisk tredje periode.

I de to første perioder havde de stærke tyskere formået at spille helt lige op med favoritterne og derfor var det helt fortjent, at stillingen var 1-1 inden de sidste 20 minutter.

Her eskalerede det hele i en pragtfuld afslutning: Nikita Gusev scorede til 2-1, da han fandt et hul i nærmeste hjørne hos Danny Aus den Birken i det nærmeste hjørne.

Kampen var sat i gang igen, og der gik sølle 10 sekunder, så var der udlignet ved tyskernes Dominik Kahun, der var iskold foran mål.

Det samme var den unge back Jonas Müller, da han med godt tre minutter igen fik muligheden for at køre ind i den russiske zone og smide pucken på mål. Müller ventede iskoldt og lagde den under skinnen på Kosechkin i det russiske. Nu lurede den tyske sensation.

Muligheden blev endda endnu større med Sergej Kalinins udvisning med 2:21 igen. Men tyskerne formåede ikke at køre pucken rundt, og russerne fik alligevel flyttet pucken op i den tyske zone, trukket målmanden ud og satte et tungt pres.

Efter kaos foran det tyske mål, dukkede kampens bedste spiller Nikita Gusev op og udlignede til 3-3. Der manglede blot 55 sekunder.

Så tæt på var tyskerne på den ultimative sensation, men i en ellers jævnbyrdig overtid scorede russerne altså konsekvent, da Reimer blev udvist – og til sidst var det altså Kovalchuk, Datsyuk og co., der snuppede guldet.

Tyskerne nøjedes med sølv og klap på skulderen for at have sat liv i OL-turneringen med sejre over Sverige og Canada. Lige ved og næsten gør ondt i dag, men tyskerne vandt en hel nations hjerte og fik sat ishockey på dagsordenen i Tyskland i nogle dage.