OL 2018 (M): Kroselj bag slovensk sensation

Gasper Kroselj - R¿dovre Mighty Bulls

Hvilken fin førstedag ved OL-turneringen i Sydkorea.

Favoritterne fik sig noget af et chok, for både Rusland og USA måtte lide nederlag i deres første kampe. I kampen mellem Slovenien og USA var der næsten “dansk islæt”, for Rødovre-målmand Gasper Kroselj leverede en strålende kamp, selv om han måtte kapitulere både på Brian O’Neills og Jordan Greenways scoringer til 1-0 og 2-0 for amerikanerne.

Slovenerne – med fire tidligere Metal Liga-spillere på holdet – gav ikke op så let og fightede sig tilbage ind i kampen. Jan Urbas fik reduceret, og i den sidste forcering fik Jan Mursak udlignet til 2-2.

Begge mål med den tidligere Odense-spiller Blaz Gregorc som oplægger. Og minsandten om ikke Jan Mursak i overtiden også fik sat 3-2-målet for Slovenien. Kroselj med 34 redninger.

I puljens anden kamp fik Slovakiet en mareridtsstart mod de olympiske atleter fra Rusland, der førte 2-0, inden der var gået fem minutter. Det lignede en planmæssig sejr til favoritterne, men to kontrastød af Peter Olvecky og Martin Bakos sendte slovakkerne på 2-2. 

Det var Slovakiets to første muligheder i kampen, men derefter fik det undertippede mandskab langt bedre fat i defensiven. Fremme i tredje udnyttede Peter Ceresnak en powerplaymulighed, da han satte et drøn af et slagskud til 3-2 for Slovakiet.

Nu blev russerne desperate og satte endelig tempo, men det var for sent mod et klogt modstanderhold. Overraskelse nummer to var en realitet.