OL 2018 (K): USA gav Finland klø i semifinalen

USA’s kvinder er klar til OL-finalen. Amerikanerne svigtede ikke favoritværdigheden i dagens semifinale mod Finland, og sejren blev større end forventet. 

Finnerne var nemlig regnet som det europæiske hold, der kunne true giganterne fra Canada og USA i kvindernes turnering, og finnerne pressede også USA langt hen ad vejen i den indledende pulje. Men i dag sad et stærkt amerikansk hold på begivenhederne fra start til slut og vandt med sikre 5-0. 

Gigi Marvin og Dani Camiranesi scorede i første periode, og naturligvis ikke en kamp uden scoring af mindst en af Lamoureux-tvillingerne. Jocelyne Lamoureux-Davidson, gift med den tidligere Herning-spiller Brent Davidson og søster til den tidligere Esbjerg-angriber, Mario Lamoureux, scorede til 3-0. 

Hilary Knight lagde på med 4-0 inden anden periode var slut, og 45 sekunder inde i tredje periode slukkede Dani Caminaresi lyset for Finland med sin 5-0-scoring. 

Ingen mål og ingen OL-finale i denne omgang til Michelle Karvinen og det finske mandskab, der dog stadig har muligheden for en bronzemedalje.

Klokken 13.10 spilles den anden semifinale mellem Canada og OAR. Det vil være en sensation større end alt andet, der nogensinde er sket i OL-hockeyen, hvis Canada taber.