OL 2018 (K): Sejre til Sverige og Schweiz

Sveriges kvinder, Damkronarna, var ilde ude i åbningskampen ved OL i Sydkorea. 

Svenskerne var hårdt presset mod et velspillende japansk hold, men profiterede af en grov japansk forsvarsfejl i tredje periode, der førte til Sara Hjalmarssons afgørende 2-1-mål. 

2-1 blev også slutresultatet i svensk favør og dermed en yderst vigtig sejr i nøglekampen mod Japan, som svenskerne tidligere har haft stort besvær med.

Det havde Sverige også i dag trods en drømmestart. Allerede inden der var gået tre minutter havde Fanny Rask sat pucken ind over Nana Fujimotos skulder til 1-0 – og svenskerne dominerede også i indledningen. 

Men som kampen skred frem, fik Japan overtaget og dominerede i anden periode. En fremragende Sara Grahn i Sveriges mål holdt modstanderne ude ind til kort før anden pause, hvor Rui Ukita leverede et gedigent arbejdsmål, der var resultatet af flere minutters intenst pres på det svenske mål.

Det fortsatte i begyndelsen af tredje periode, indtil Sera Suzuki dummede sig stort i egen forsvarszone. Hun tabte pucken til Erika Grahn, der hurtigt fandt Sara Hjalmarsson, der trykkede pucken i nettet til 2-1 for svenskerne. 

De blå-gule spillede nogenlunde solidt uden at imponere i de sidste 20 minutter og overlevede også en fire mod seks-situation i slutfasen. 

I dagens anden kamp, var det med spænding ventet, hvad det kombinerede Korea-hold kunne gøre mod Schweiz.

Koreanerne kunne ikke gøre noget. Schweiz dominerede fra start til slut, Alina Müller scorede de første fire mål, Phoebe Staenz de næste to og Lara Stalder de sidste to i en schweizisk 8-0-sejr.

De to bedste hold fra B-puljen går videre og møder de to nederste mandskaber fra A-puljen i kvartfinalerne. Lige nu ligger den altså til Sverige og Schweiz.