OL 2018 (K): Karvinen og co. kunne ikke holde fast

Foto: Jan Korsgaard

Finland er den europæiske førsteudfordrer til stormagterne Canada og USA i kvindeishockeyen, og derfor var det ventet med spænding, om finnerne kunne presse USA i premieren forrige nat i den første kamp i kvindernes Gruppe A.

Kvindernes turnering er som bekendt niveaudelt. De to nederste i A-puljen møder de to øverste i B-puljen i kvartfinalen, og Finland fik den perfekte start på A-puljen med Venla Hovis 1-0-mål kort før første pause i kampen mod USA.

Amerikanerne pressede på – og ved efterhånden, at Finland er en heftig nød at knække. Omkring den halve time fik Monique Lamoureux-Morando udlignet for amerikanerne og kort efter hamrede Kendall Coyne 2-1-målet i kassen i powerplay efter en smuk tværpasning fra Hilary Knight. 3-1-målet kom i tomt bur, og dermed tog USA altså den “planlagte” sejr.

Endnu mere planlagt var det, at canadierne slog de olympiske atleter fra Rusland, der er undertippet i A-puljen. Canadierne vandt med sikre 5-0, og da de først fik hul på bylden, blev russerne spillet ud af matchen. 

Melodie Daoust blev dobbelt målscorer for canadierne, der i morgen møder Finland, mens USA får med russerne at bestille.