OL 2018 (K): Karvinen og co. gav Sverige klø

Foto: Jan Korsgaard

Det var et klassisk naboopgør, der udspillede sig, da Finland og Michelle Karvinen her i formiddag mødte ærkerivalerne fra Sverige i kvartfinalen ved kvindernes OL.

Finnerne har de seneste år spillet sig op som den ubetinget bedste europæiske nation hos kvinderne, og den rangorden blev der ikke lavet om, selv om svenskerne naturligvis havde håbet på at drille naboerne. 

Det lykkedes ikke – overhovedet ikke. Finnerne bragte sig foran 3-0 i første periode – blandt andet på et mål af 44-årige Riikka Valila, der dermed fortsatte sin unikke OL-præstation som turneringens absolut ældste spiller. I anden periode var det Karvinen-time.

Den dansk-finske komet fra Rødovre scorede til 4-0 og derefter var det ren cruise control for finnerne, der endte med at vinde sikre 6-2. 

Et resultat, der formentlig giver voldsom kritik af den svenske coach Leif Boork, hvis taktik og mandskabsbehandling har været sat under lup i de svenske medier i de seneste måneder. 

Dagens anden kvartfinale var langt hen ad vejen vældig tæt og jævnbyrdig og med en række rigtig flotte mål. Viktoria Kulishovas udligning til 2-2 midt i kampen satte russerne i gang for alvor.

De olympiske atleter scorede til 3-2 i powerplay kort før anden pause, og da kampen i den grad balancerede på en knivspids i tredje periode, begik schweizerne en kæmpe forsvarsfejl, der kostede endnu en russisk scoring.

Schweizerne brød sammen til sidst, og Rusland vandt med hele 6-2, anført af stjernerne Olga Soshina og Anna Shokina, der begge leverede en række fine glansnumre gennem de 60 minutter. 

Semifinalerne me