OL 2018 (K): KARVINEN-BRONZE, finsk sejr

Michelle Karvinen fik den eftertragtede bronzemedalje med hjem til Luleå, og formentlig kommer den flotte OL-præmie også en tur til Rødovre for at vende. 

Karvinen og det finske landshold vandt i dag bronzekampen med 3-2 over atleterne fra Rusland, og den dansk-finske superstjerne var i den grad i hovedrollen med masser af spilletid og ikke mindst oplægget til kampens flotteste mål.

Det var i første skift i anden periode, da hun legede sig op gennem det russiske forsvar sammen med kædemakkeren Susanna Tapani. 

Tapani afsluttede på Karvinens oplæg til 2-0, da der var spillet blot 10 sekunder af anden periode. Russerne pressede glimrende på i den sidste halve time, men til sidst var det altså finnerne, der rendte med medaljen – fuldt fortjent set over hele turneringen.

 Jeg er jo født og opvokset i Danmark, så jeg er utroligt stolt over at kunne tage medaljen med hjem til Danmark. Jeg bliver rigtig glad, hvis der er nogen, der føler, at denne medalje også er dansk, siger Michelle Karvinen til DR Sporten. 

Finalen tidlig morgen dansk tid bliver klassikeren mellem Canada og USA. Amerikanerne har revanche til gode efter 1-2-nederlaget i Sochi for fire år siden.