OL 2018: Canada slog Letland i første test

Stille og roligt begynder ishockeyverdenen at se frem til den kommende OL-turnering.

NHL-spillere eller ej, så er det bare en kæmpe begivenhed og mange spillere fra både Canada og USA har i den grad erklæret sig stolte over at skulle repræsentere deres land i Sydkorea. Og der sidder formentlig mange af verdens bedste ovre i Nordamerika og ærgrer sig lige nu. 

For os, der holder af ishockey, kan vi glæde os til højintensive uger, der både kommer til at indeholde dansk landsholdshockey, NHL og altså OL. 

Her er de forskellige nationer stille og roligt begyndt at tage hul på forberedelsesfasen. Canada mødte i aftes Letland, og det var ikke nogen ensidig affære, som det ofte vil være, hvis de bedste – eller bare næstbedste – NHL’ere er med for Canada. 

Matchen blev spillet i Riga og foran næsten 10.000 tilskuere. Arturs Irbe, Martin Brodeur og Sean Burke tre tidligere verdensmålmænd droppede pucken, som det ses på billedet ovenfor, og antallet af tilskuere demonstrerede den flotte ishockeykultur, der hersker i Letland.

Canadierne vandt 2-0 på mål af Dinamo Minsk-spilleren Marc-Andre Gragnani og CSKA Moskva-spilleren Matt Robinson, men letterne vandt skuddene med 27-23 og beviste dermed, at canadiske sejre til OL på ingen måde skal tages for givet.

Canadierne hører naturligvis til favoritfeltet, men stiller groft sagt med et forstærket canadisk “KHL All Stars”, som sagtens kan risikere at ryge ind i en overraskelse eller to. 

På den måde er en OL-turnering uden NHL’ere meget mere vanskelig at forudsige end med de allerbedste på plads.