Officielt: Utilfreds russer forlader NHL

Foto: Bridget Samuels

Mandag var det endnu kun rygter. Tirsdag blev det officielt: Den russiske forward Valeri Nichushkin forlader Dallas Stars og NHL for at vende hjem til CSKA Moskva i KHL.

21-årige Nichushkin er blevet enig med CSKA om en to-årig kontrakt, oplyser den russiske klub på sin hjemmeside. Dermed vender stortalentet NHL ryggen efter tre år i ligaen, og han skal i de næste par sæsoner tørne ud for KHL-storklubben CSKA, som er enige med Nichushkin om en aftale, der ifølge klubben vil “blive underskrevet inden for den nærmeste fremtid”.

Valeri Nichushkin har været restricted free agent siden 1. juli, og selvom han nu vender hjem til Rusland, så beholder Dallas Stars hans NHL-rettigheder. Texas-klubben har ifølge TSN’s Darren Dreger ikke opgivet at for gavn af Nichushkin igen på et senere tidspunkt.

Den store Valeri Nichushkin, som tidligere er blevet sammenlignet med landsmanden Alexander Ovechkin, blev draftet som nummer 10 overall i 2013-draften. Han nåede at lave 64 point i 166 NHL-kampe for Dallas Stars.