Offensiv power sikrede Blue Fox billet til semifinalerne

Herning Blue Fox – Herlev Eagles 7-3 (1-1, 3-2, 3-0) Herning Blue Fox bookede som det andet hold billet til semifinalerne i dette års Metal Ligaen. En sejr på 7-3 udelod al tvivl om udfaldet og rævene kan nu se frem til en kærkommen restituerings-pause inden det igen bliver alvor. Herlev Eagles er derimod færdige for denne sæson efter at have imponeret mod Odense, og bidrog til tider med rigtig god ishockey igennem serien.

Indledningsvis højt pres fra hjemmeholdet som omgående satte gæsterne under beskydning. Mosher blev aldrig for alvor testet, og så var det i stedet Herlev der viste stor skarhed på deres første forsøg. Karl Beckman fandt lidt tilfældigt en helt fri Brett Thompson, der fra klods hold satte føringsmålet til Eagles.

En defensiv fejl fra Christian Silfver kunne let have resulteret i endnu en scoring til et optimistisk Herlev-hold, og skuddet fra Christoffer Gath manglede ikke meget for at finde nærmeste målhjørne. Stærk start fra et taktisk godt indstillet gæstehold der ikke synes tynget af kampens vitale betydning.

Herning havde efter det indledende offensive tryk meget lidt at byde ind med i første periode. Ganske vist god fart i skøjterne, men spillet med pucken ville ikke helt matche med farten i stængerne.

Begge hold burde roses for at lægge fredagens afslutning på kampen nogenlunde bag sig. Således bød første periode kun på en enkelt udvisning til hvert hold, men i stedet en fremragende førstekæde hos J.P. MacCallums tropper. Ligesom holdkammeraterne kunne de dog kun se til, mens Toni Kallela fandt Lasse Lassen som afsluttede første gang og udlignede til 1-1.

Den føromtalte udvisning var dog af en ganske grov kaliber. Mike Daugulis satte en voldsom tackling i endebanden på Patrick Madsen der blev ramt i hovedregionen og canadieren måtte korrekt skøjte direkte ud under bruseren. En nærgående Toni Kallela blev kort efter også udvist, men Blue Fox i powerplay fra anden periodes start.

Rævenes manglende disciplin kostede

Godt Patrick Madsen skøjtede ud med holdkammeraterne til anden periode, og den stærke back tog endda sin egen lille hævn, da han var manden der skovlede pucken i kassen til midtjysk føring 2-1.

Daniel K. Nielsen tordnede kort efter et skud tæt forbi den fjerneste stolpe, men publikum skulle ikke vente længe på igen at hæve armene. Toni Kallela brød igennem langs banden, tog en hurtig opbremsning inden han med en lumsk afslutning snød Mosher mellem benene.

Også Nicholai Weichel var tæt på at notere sit navn på kamprapporten, da Blue Fox fuldførte en af deres altid giftige kontrastød. Selvom afslutningen sad godt, formåede Mosher alligevel at redde med stokhandsken.

En udvisning til Lasse Duga afbrød den velsmurte offensive maskine og Brett Thompson kunne med en smule mere held sagtens have reduceret for gæsterne.

Han og holdkammeraterne fik umiddelbart efter endnu en chance i powerplay og denne gang missede gæsterne ikke. Mikkel Ankjær Nielsen kunne tæt under mål liste pucken forbi Simon Nielsen til 2-3 reducering.

I ishockey kan tingene gå ufattelig hurtigt og det var dagens kamp endnu et eksempel på. Først sendte Toni Kallela et skud tæt forbi fjerneste stolpe, og den puck samlede Christoffer Gath op. Afslutningen burde Simon Nielsen have haft, men pucken strøg i nettet til 3-3.

Stor chance kort efter til Herning for at snuppe føringen på ny, men i stedet blev Branden Gracel vist i straffeboksen. Herning klarede frisag og Toni Kallela blev hægtet bagfra og blev tilkendt et straffeslag. Grundspillets topscorer plejer at være sikkerheden selv, men Mosher havde læst afslutningen.

Den finske topscorer skulle dog ikke svigte sin holdkammerater inden perioden var slut, og endnu engang var det hullet mellem benene som Toni Kallela pegede sigtekornet efter. 4-3 efter anden periode. 

Mål-maskinen buldrede videre

En udvisning i til Markus Jensen betød, at Blue Fox også skulle starte tredje periode i undertal. Den situation slap rævene let ud af, og netop som Markus Jensen igen trådte på isen, lynede rævene igen. Toni Kallela fandt på ny Lasse Lassen, der sendte et fremragende skud op i målhjørnet til 5-3.

Herlev var nu igen nede med to, men havde omvendt vist at de kunne komme tilbage og udligne. Petri Skriko havde med garanti talt disciplin med sit hold i pausen og holdt rævene sig fra straffeboksen var det svært at se Eagles komme tilbage på ny.

Frederik Bjerrum, som var klart bedste mand for ørnene, var dog tæt på at reducere endnu engang. Tæt under mål satte han frækt bladet på staven og var millimeter fra at overliste Simon Nielsen. En imponerende sæson fra Bjerrum, som uundgåeligt må være et varmt navn i andre klubber den kommende sæson.

Herlev trykkede på med de midler de nu engang havde til rådighed, men en udvisning til Thomas Søndergaard gav Herning en oplagt chance for at trække afgørende fra. Blue Fox fik ikke scoret i denne ombæring, men sekunder senere kunne Daniel Nielsen med en præcis afslutning alligevel score til 6-3.

Blue Fox huggede igen til netop, som Herlev igen blev fuldtallige. Jan Dalecky klappede til pucken første gang og Mosher var prisgivet i gæsternes mål. Scoringen blev ligeledes kampens sidste og Blue Fox er dermed klar til semifinalerne.