Ørnene fløj fra Vojens med tre point

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Herlev 1-2 (1-0,0-2,0-0) Det var store comebackaften i SE Arena tirsdag aften. Damon, Gibson og Fiddler var tilbage på holdkortet, men det til trods blev det  ikke i aften, værterne stoppede den negative stime. Et velspillet, velorganiseret Herlev.hold viste stor vilje og med den helt rette indstilling kæmpede de sig til en ikke ufortjent sejr, mod et hjemmehold der fortsat ligner et hold, der kollapser ved den mindste modgang.

Allerede i første skifte var det blot marginaler, der afholdte hjemmeholdet fra aftenens første scoring. Damon, Gibson og Dwyer broderede og sidstnævnte var i to omgange meget tæt på at overliste Mosher, der dog tog fint fra i gæsternes mål. Sønderjyderne kørte hårdt på og også andenkæden med Lund, Dau og Førster udfordrede udeholdets defensiv.

Der skulle imidlertid er power play til, før værterne lykkedes med at få hul på Mosher.

Søren Dau var ihærdig med pucken tæt under mål og fik den i tredje forsøg puttet ind til sønderjysk føring.

Herlev var ikke så ofte på besøg i offensiv zone, men Brett Thompson var ganske tæt på at kvittere værternes føring med en skarp afslutning. Mod slutningen af perioden sendte Daniel Kønig et drøn på det yderste af sammenføjningen, men det forblev en et-måls kamp efter tyve minutter.

Mads Lund fik en udvisning i første periodes slutning. Det drog Herlev lynhurtigt kapital af. Hurtige sjællandske kombinationer kombineret med en passiv sønderjysk puck, endte ud med et tomt mål til Thomas Søndergaard, der prompte kvitterede.
Hjemmeholdet virkede rystet.  Pasningerne sad ikke i skabet og man fornemmede usikkerhed i de bagerste rækker.
Bedre blev det ikke for værterne, da Justin Hache gik med i et fremstød, men pucken blev hængende i en linjedommers skøjte. Det gav Herlev en stor kontrachance, som Frederik Bjerrum iskoldt udnyttede. Nu hang hjemmeholdet for alvor med hovedet.
Herlev tilspillede sig to-tre kæmpe chancer de næste minutter, men Myllykoski ragede kastanjerne ud af ilden. Et par powerplays til værterne, pustede lidt liv i de lyseblå spillere, men store chancer til Damon og Dau blev ikke udnyttet.

Mod slutningen af perioden blev Rasmus Mohr idømt to minutter. Det var den unge back så utilfreds med, at han fik sig en tillægsstraf for dårlig opførsel.

Det gav Eagles hele fire minutter i overtal, og det brændte på foran Myllykoski. Finnen blev også overspillet, så Thomas Søndergaard for anden gang i matchen havde tomt mål, men på forunderlig vis formåede han at prikke pucken forbi kassen.

Med bare tre sekunder på klokken tog Benjamin Mauritzen en udvisning i kategorien unødvendig for en roughing på Mads Lund. Det fik Frederik Bjerrum til at gestikulere voldsomt og antyde skuespil fra Mads Lund. Bjerrum undgik, modsat Rasmus Mohr kort forinden, dog en udvisning for dårlig opførsel.

Tredje periode blev en kamp mellem et hjemmehold, der jagtede udligningen og er flot heroisk kæmpende Eagles-hold, der dygtigt forsvarede sig. Sønderjyderne fik en stribe muligheder i powerplay, men manglede de marginaler, som sjældent tilfalder et hold i krise.

Søren Dau bombarderede pucken på stolpen og såvel Tyler Fiddler som Anders Førsters pucke havde kurs mod rusen, men kurede lige akkurat forbi stolpen. Med få minutter tilbage af matchen, tog Dau sagen i egen hånd og rundede Herlev-forsvaret og måtte stoppes med ulovlige midler.

Dermed endnu er power play, men heller ikke denne gang hoppede pucken sønderjydernes vej. Herlev ofrede sig dyrt og det gav gevinst.

Tiden rindede ud for sønderjyderne, der dermed rendte ind i endnu et nederlag som optakt til fredagens kamp mod Herning.

Eagles viste mere vilje og havde i perioder langt mere fart i spillet end hjemmeholdet. Kæden med Bjerrum og Søndergaard var stærkt spillende, og trods en del returer, tog også Mosher godt fra i målet.

Hos sønderjyderne var det tydeligt, at de tilbagevendte spillere lige skal i kampform. Specielt Greg Gibson havde ikke nogen heldig hånd på sin comeback aften. Fest i bussen på vej hjem til Herlev, mens mishagsytringerne blandt publikum igen var tydelige, da de mere end to tusind publikummer atter engang måtte forlade SE Arena med bøjede hoveder.