Odenses gode mulighed endte i opløsning

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 1-6 (0-1,1-2,0-3)  Odense havde alle muligheder for at hente sjettepladsen i aften, for Rungsted “banede vejen” med nederlaget mod Herning, og faktisk havde fynboerne i nogle minutter den forjættede sjetteplads og muligheden for at undgå playin.

I stedet endte kampen med opløsningstendenser og en regulær afklapsning til fynboerne hjemme mod Esbjerg, der til gengæld gjorde et gedigent stykke arbejde, der rakte til en fjerdeplads i grundspillet efter Frederikshavns flop mod Hvidovre. 

Odense var på den “virtuelle sjetteplads” i begyndelsen af anden periode, da Jacob Johnston på fornem vis styrede et skud fra Martin Larsen nedad og i kassen til 1-1. På det tidspunkt var Rungsted bagud i Herning, og Odense var på den direkte slutspilsplads.

Esbjerg havde bragt sig foran efter en stærk finish på en jævnbyrdig første periode. 0-1-målet var et resultat af godt arbejde fra Justin Crandall, der fandt Alexis Loiseau med en fin, kort pasning inde omkring Toivonens bur.

Derefter faldt Odenses udligning, men glæden varede blot 80 sekunder, inden Christian Wejse igen bragte Esbjerg foran. Det var på et sæsonens mest pudsige mål. Toivonen troede, han havde blokeret, pucken lå løs mellem hans skinner og mens alle Odense-spillere ventede på fløjtet for blokering, listede Christian Wejse sig ind og skubbede pucken i mål til vestjysk 2-1-føring.

Fynboerne sled og slæbte, men uden at komme til særlig og så hamrede Carson McMillan en flot scoring til 3-1 Esbjerg. 772 tilskuere overværede kampen, de fleste af dem forundret over det, der skete i begyndelsen af tredje periode.

Her var fynboerne i regulær opløsning og tre mål væltede ind bag Toivonen. Pænest var Phillip Bruggissers hammer til 6-1, der afsluttede scoringen denne aften. 

Odense skal en tur til Herlev på fredag og er – trods den dårlige form på det seneste – foran 1-0 i play in-serien. Lørdag spiller fynboerne hjemme mod Herlev, og der skal helt andre takter til, hvis Bulldogs skal overleve mellemfasen mod et sultent Eagles-hold, der dog også kommer til match med dårlig formkurve.