Odense vinder hos hårdt fightende Hvidovre

Foto: Jan Korsgaard

Hvidovre Ishockey Fighters-Odense Bulldogs 1-4 (0-2, 1-1, 0-1): Hjemmeholdet i jagt på vigtige point til bundplaceringen i Metal Ligaen, og rammen var den hjemlige Allan Villadsen Ishockey Arena, hvor det hidtil ikke var blevet til mange point i sæsonen.

Hjemmeholdet levede i den grad op til deres navn med stor fight og fin indstilling til opgøret, men det rakte ikke. Odense slog til, da det gjaldt, og tre fortjente point til det fynske mandskab. En kamp med højt tempo og god underholdning.

God nerve i spillet fra kampens begyndelse med saft og kraft i nærkampene og hurtigt pasningsspil. Odense med lille overtag de første minutter, men Hvidovre også i gode fremridt.

Første scoring faldt efter præcis fem minutter, da Yannick Vedel kørte direkte på mål fra højre uden ret meget modstand, og han lagde ubesværet pucken ind langs isen ved nærmeste stolpe. Lille blunder af Hvidovre-målmand Niklas Lundström.

Hvidovre i powerplay kort efter, men Peter Enehags tropper fik ikke kreeret noget nævneværdigt. Odense i deres første powerplay lige efter, og her var Jacob Johnstons slagskud det bedste forsøg i de to minutter, hvor gæsterne ellers etablerede fint spil.

Nyt powerplay til Hvidovre, og denne gang skabte hjemmeholdet et par gode muligheder på Odense-keeper Robin Rahm. Udmærket fart i spillet og energi fra de blåblusede.

Odense øgede imidlertid til 0-2 med syv minutter til pause. Nick Walters hamrede til pucken fra kanten af slottet. Niklas Lundström reddede, men pucken dumpede ud til Søren Nielsen, der tæt under mål let kunne prikke pucken over stregen.

Sekunder efter målet måtte Hvidovre kæmpe hårdt videre, da Odense fik powerplay. En stærk indsats hindrede dog gæsterne – stort set – i farlige forsøg. Dylan Walchuk med stolpeskud ved udvisningens udløb.

Mod slutningen af første periode brændte det kraftigt på hos Hvidovre, da Odense fik ny chance i overtal. Yderst sikkert og hurtigt pasningsspil og stor kreativitet fra gæsterne, mens Hvidovre havde svært ved at fange pucken og smide den ud af zonen. Markström med flere gode indgreb.

Hvidovre sluttede perioden i overtal, og det var en tiltrængt pause for Fighters, der havde fightet flot, men fået meget lidt udbytte af anstrengelserne.

Halvanden minuts overtal til hjemmeholdet fra starten af anden periode, men Odense bed hårdt fra sig og tillod ingen chancer til Hvidovre. Det var faktisk i minutterne herefter, at hjemmeholdet viste gode takter, da blandt andet Victor Björkung sendte pucken på stolpen. Og generelt godt angreb.

Også fint tempo og intensitet i anden periode, hvor begge mandskaber bød ind med gode aktioner. Tobias Dyk med nærgående forsøg efter syv minutter, men pucken gik ikke Hvidovres vej indtil nu.

Spillet flød uden ret mange spilstop, og det gav fint flow i kampen med hurtige omstillinger muligheder i begge ender. Seværdig hockey i den københavnske forstad.

Hvidovre skal bestemt have kredit for indsatsen i anden periode, og det måtte derfor også have ramt hårdt, at Odense scorede som det næste mandskab. Henrik Nielsen afsluttede tæt under mål, og Frederik Sørensen fulgte op på pucken, og så var stillingen 0-3 med syv minutter til pause.

Hvidovre i overtal med seks minutter igen, og denne gang var der fuld bonus. Nicki Kisum afsluttede, og Robin Rahm paraderede i målet. Den svenske målmand mistede dog synet af pucken, og så kunne Victor Björkung slå pucken ind i netmaskerne fra luften. Flot udført og 1-3 på måltavlen.

Tobias Dyk med glimrende forsøg kort før udløb på anden periode, men Robin Rahm havde stået fin match i aften. Spillerne gik til omklædningsrummene efter 20 intense og underholdende minutter.

Spil i overtal for Hvidovre kort inde i tredje periode, men Odense lukkede godt af rundt om målet. Hjemmeholdet i stor jagt på yderligere reducering. Fortsat fin energi og tro på tingene fra Fighters.

Begge hold spillede med stor sikkerhed bagude i denne fase af kampen, og det betød lidt færre chancer end hidtil. Dog stadig fint tempo på spillet, og med to hold der stadig lod til at have gode kræfter.

Hvidovre med fejl i midtzonen med otte minutter igen, og det kostede en udvisning til Daniel Madsen. I samme tid to minutter til Niklas Lundström, og så røg Odense i fem mod tre. Det skulle give udbytte, da Jacob Johnston med 35 sekunder tilbage udplacerede Lundström med et solidt trækskud fra kanten af slottet. 1-4 med syv minutter igen.

De sidste fire minutter var med Hvidovre i overtal, da Odense fik to på hinanden følgende udvisninger. Men der blev ikke draget fordel af den store mulighed; pucken sprang simpelthen ikke Hvidovres vej. Odense samtidig med solidt boxplay.

Sekunderne ebbede ud, og dette med resultatet 1-4. Fortjent sejr til gæsterne, men Hvidovre har i den grad stor ære af aftenens match foran de trofaste tilskuere. Et tungt nederlag for det københavnske forstadshold, der med lidt større effektivitet kunne have fået point. Gæsterne kendte deres besøgelsestid og leverede varen med tre point til følge.