Odense ud af krise med sejr i Aalborg

Aalborg Pirates – Odense Bulldogs 4-5 (1-2, 2-2, 1-1) 985 tilskuere så en kamp, hvor tacklingerne fløj omkring hovederne på flere spillere. Der var også mange mål og Aalborg-folket på lægterne og i boksen var ikke helt tilfredse med kendelserne i aften.

Odense havde tabt deres seneste fem kampe og havde brug for de tre point mod bundholdet, hvis fynboerne ikke selv skulle trækkes ned i tabellens sump. 

Aalborg kom rigtig godt ud til kampstart og ville vise, at det var en svipser, at man havde spillet så dårligt i Vojens i fredags. Masser af muligheder til Aalborg til at starte kampen på, og det var også fortjent, at det var Aalborg, der sendte pucken i mål først.

Joakim Nettelbladt var kommet i boksen, og Daniel Madsen sendte sit velkendte slangehug afsted fra blå linje. Pucken strøg direkte i mål. Taget lettede på Gigantium, og da Aalborg kom i powerplay igen, begyndte folk at drømme om 2-0, men i stedet for blev det 1-1, da Jonas René Hansen var sidste mand på pucken i en tre mod to-mulighed.

Mathias Thinnesen bragte Odense foran med 2-1 efter lidt klumpspil foran Aalborgmålet. Odense var også begyndt at spille noget med musklerne, hvilket kostede en skade til Anders Thode, der blev liggende foruroligende længe på isen uden at bevæge sig. Thode kunne dog skøjte af isen ved egen kraft og støtte af en holdkammerat.

Aalborg kom på isen for at hente Odenses føring fra de første tyve minutter og lod sig ikke tirre af fynboernes tunge spil. Aalborg endte også med at få frugt af anstrengelserne, da Christopher Frederiksen scorede et af lettere mål, da han bare skulle sende Nicolai Meyers tværpasning ind i det tomme mål til 2-2. 

Aalborg var i overtal, og lige som Odense blev fuldtallig drejede oktober måneds TISSOT spiller, Nicolai Meyer, rundt, og klappede pucken ind i målet uden den store chance for Tadeas Galansky i målet. 3-2.

Det var ikke det sidste mål, som man skulle se i perioden, da Dale Mitchell kom afsted i en  to mod en, men han kørte direkte mod Lundell i målet og sendte pucken sikkert i mål til udligning.

John Armstrong scorede til 4-3 for Odense fra noget, der lignede bag mållinjen, hvor han via Lundells skulder fik pucken i mål. Lundell så ud til at have dækket godt af ved stolpen, men der var lige plads til en puck. Virkelig en tjubang-kamp i Gigantium.

I de sidste 20 minutter gik Aalborg efter en udligning, men cirka halvvejs i perioden var det i stedet Joakim Nettelbladt, der bragte Odense foran med to mål for første gang i kampen.

Aalborg blev mere offensive og kom til nogle chancer, men det kostede også bagude. Mathias Thinnesen fik muligheden for at lukke kampen, da han kom afsted i et breakaway, men Marcus Lundell greb ham ud og holdt Aalborg inde i kampen.

Mod slutningen blev der spænding, da Odense fik et par udvisninger, der gjorde, at Aalborg kunne spille seks mod fire, da man satsede uden Lundell i målet.

Det gav pote en gang, hvor Nicolai Meyer sendte pucken ind mellem venner og fjender, og den kom over stregen til reducering. Med små 30 sekunder igen af kampen kom Aalborg igen i overtal, men denne gang lykkedes det ikke at score, og Odense kunne tage tilbage til Fyn med de tre point.

Kampens spiller blev Nicolai Meyer. Han har allerede vundet ét ur for oktober måned, og han ligger også billet ind på det næste. En god kamp med fart i skøjterne samt et par mål og en assist. Hos Odense spillede Dale Mitchell en god kamp og fik noteret ét mål og et par assists.