Odense-sejr sætter Aalborg under pres før i morgen

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Frederikshavn White Hawks-Odense Bulldogs 2-3 (1-1,0-1,1-1)  Odense haler ind på Aalborg Pirates og sætter nordjyderne under pres inden deres kamp i morgen aften mod Gentofte. Fynboerne tog fra Frederikshavn med tre vigtige point, da det lykkedes dem at hente en 3-2 sejr. En kamp der bølgede meget frem og tilbage, og vel sagtens kunne være gået til begge sider.

Første periode blev afviklet i højt tempo og med meget få spilstop. Gæsterne fra Fyn var hurtige i tanke og handling fremad isen, hvor de hele tiden var pågående foran vendelboernes defensiv.

Et Odense-mandskab, der i kæden med Mitchell, Romano og Strandberg, virkede i hopla fra start af i aften, og havde hele tiden noget på færde foran Thomas Lillie i hjemmeholdets bur.

Derfor var det også en streg i regningen for fynboerne, at det var White Hawks der løb med aftenens første scoring. Kaptajn Bretton Stamler scorede et af sine sjældne mål, da han havde sneget sig med helt frem til Odense målet, og her fik han pucken serveret og sendte den mellem benene på Galansky.

Odense fortsatte ufortrødent med at køre hårdt på, og de vendte stort set altid spillet lynhurtigt, når pucken var erobret. Her havde hjemmeholdet flere gange problemer med at få hyr med de omstillinger. Lillie var dog på plads med et par store redninger undervejs.

Defensivt må det have rynket lidt på coach Peter Johanssons pande efter første periode. Flere gange smed Odense pucken lige hen til en modspiller, og det gav et par gode chancer, som vendelboerne ikke formåede at omsætte til mål.

Netop som man troede at hjemmeholdet ville trække sig sejrrigt ud af første periode, slog Odense igen til med hurtigt fremadrettet spil. Lidt heldigt fik Romano pucken med sig på blå linje, og her stod hjemmeholdet helt stille, så amerikaneren kunne føje endnu et mål på sin i øvrigt imponerende pointliste i Metal Ligaen.

Det må have været en lettelse for Romano, der længe har søgt efter at få gang i målscoringen igen.

I anden periode var rollerne byttet om. Hjemmeholdet kom ud med høj fart og god snert af muligheder for en scoring hos Galansky. Slidsomme Joachim Linnet havde et forsøg med baghånden, der sneg sig uden om mål, og Kristoffer Lauridsen havde også en glimrende mulighed for at bringe hjemmeholdet i spidsen.

Da Odense kom i overtal, efter en Sebastian Svendsen-udvisning, lykkedes det Steffen Frank at slide sig frem til en friløber. Den ellers fra i søndags så træfsikre Frank, måtte se Galansky redde i situationen.

I forbindelse med den Sebastian Svendsen udvisning, blev Odenses Oliver Larsen stærkt medtaget og tog sig til hovedet. Vi håber ikke, der er påført endnu en hjernerystelse i dansk ishockey. Det lignede dog ikke en grim tackling som Svendsen satte, og han fik kun to minutter for Boarding.

Odense kunne dog gå til periode-pause med en føring. Den tidligere høge-spiller Rasmus Bjerrum fik efter gevaldigt klumpspil, sendt skiven ind bag Thomas Lillie til 2-1 føring til fynboerne. Stor jubel hos fynboerne og deres lille fanskare, der havde taget den lange tur til Frederikshavn.

White Hawks startede bedst ud i tredje periode. Her havde energiske Gorm Topholt en glimrende styring der voldte Galansky store problemer. Her var det tæt på en udligning fra høgenes side.

Det var tæt og intenst i aften og man kan godt mærke at slutspillet rykker nærmere. Små 1400 tilskuere fik sig i aften en kamp hvor der var bid i tacklingerne, der blev givet og taget af et godt hjerte, og dommerne lod dem spille ishockey. Ganske enkelt sådan som det plejer at være i slutspillet, hvor det er tæt og nervebetonet gennem samtlige 60 minutter, og mere til sommetider.

Når det kommer til slutspil skal man score på de chancer der kommer. Man skal være kyniske, og det formåede Odense at være i tredje periode, på deres første mulighed foran Thomas Lillie.

Her slog Asger B. Petersen til med en scoring til 3-1, da han fik pucken serveret efter godt opspil af Grønvaldt og Ankjær, og så kunne unge Petersen næsten score i tomt bur.

Hjemmeholdet havde ikke opgivet håbet trods bagud med to mål og 10 minutter igen. Steffen Frank afdriblede Galansky, men skød akkurat lige forbi mål fra en spids vinkel. Galansky står altid formidabelt i Frederikshavn, og i aften havde han også det held der skulle til når han selv var uden for rækkevidde.

Med godt fem minutter igen kom hjemmeholdets publikum op og ringe. Nick Olesen stod klar på en retur, og sendte den sorte gummiskive sikkert i kassen til 2-3. Nyt liv i kampen i Danmarks nordligste skøjtehal, hvor Odense kort efter blev idømt en udvisning for at være for mange spillere på isen.

I det overtal var Mosienko tæt på en udligning, men Mathias Thinnesen ofrede sig helt formidabelt og fik forhindret en afslutning fra canadieren. Det var det tætteste White Hawks kom på en udligning i slutminutterne, hvor end ikke en satsning med Lillie ud til sidst gav pote.

Tre point med hjem i bussen til fynboerne, der blev tiljublet af deres medrejsende fans. Skuffelse blandt hjemmeholdets publikum, hvor man endnu en gang skuffede på hjemmebane, i hvert fald i aften rent resultatmæssigt, for der kunne ikke sættes en finger på arbejdsindsatsen.