Galansky storspillede i Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 0–1 (0-0, 0-0, 0-1)

Odense hentede tirsdag en spinkel sejr på et sent mål og bevarede dermed muligheden for at løbe med Metal Ligaens fjerdeplads. Galansky storspillede i gæsternes mål, mens det var de brændte chancers kamp for vestjyderne, for hvem Odense-målet virkede forhekset.

Efter en flot uge på Sjælland, med glimrende spil og ni points ud af ni mulige, kunne Esbjerg Energy tirsdag aften byde på ishockey hjemme i Granly Hockey Arena, for første gang i næsten tre uger.

For vestjyderne er Metal Ligaens tredjeplads sikret, mens dagens gæster fra Odense kæmper for at nå den fjerdeplads, som Herning i skrivende stund har sat sig på.

Odense, der senest hentede en sejr med hjem fra Rødovre, var tirsdag i stærkeste opstilling, mens Esbjerg stillede op uden Jeppe Vinther og Henrik Clausen.

Første periode startede med hjemmeholdet som det mest toneangivende. Efter et halvt minuts spil fulgte Aaron Lee op på en droppasning fra Søren Nielsen og sendte et drøn af et slagskud lige i masken på Tadeas Galansky i gæsternes mål. Keeperens hjelm måtte efterfølgende til eftersyn i Odense-boksen.

Som man rundede det femte minut tog Odense dog over og fynboerne havde en periode hvor de kørte godt på i Esbjerg zone. Her fik bl.a. Frederik Sørensen forsøgt sig med et glimrende skud på Jeff Frazee i vestjydernes mål.

Odenses momentum stoppede dog brat, da man med to udvisninger inden for et minut spillede overtaget tilbage på Esbjerghænder.

Tyler Gron virkede oplagt denne aften og canadieren var da også ganske tæt på at bringe Esbjerg i front efter ni minutters spil, da han i overtalsspillet pressede Galansky ud i en hurtig benparade.

Værterne fik chancen i power play igen efter 12 minutters spil, men her blev det lidt for fint og man savnede flere afslutninger og lidt mere direkte spil fra hjemmeholdets side.

Periodens største chance stod Tyler Gron for, da han med to minutter tilbage af perioden, blev sendt af sted i et break away. Men Galansky trak sig bedst ud af den duel.

Med et minut tilbage af perioden fik Odense lejlighed til at få afpudset overtalsspillet, da Tyler Gron inkasserede en udvisning for slashing i egen zone. Men der blev ikke scoret i 1. periode og Odense kunne dermed starte 2. perioden med godt et minuts power play.

Gæsterne fik hurtigt etableret sig i Esbjergs zone fra starten af 2. periode, men heller ikke her blev der scoret i power play. Men en intens og tempofuldt periode var skudt i gang.

Odenses Sean Wiles sendte en afslutning på stolpen lige inden Esbjerg blev fuldtallige, men øjeblikket efter var det ved at brænde på i modsatte ende, da det var Esbjergs tur til at ramme opstanderen.

Efter otte minutters spil måtte Nicholas Jensen til afkøling for en klar holding i midtzonen og gæsterne kunne atter køre på med deres power play-formationer. Men heller ikke kampens syvende udvisning skulle vise sig at resultere i scoringer.

Tyler Gron var fortsat meget synlig for Esbjerg og efter 11 minutters spil fik den hurtige canadier atter muligheden, men igen kom Galansky i vejen for canadierens afslutning.

Odense bed fra sig efter 14 minutters spil, da gæsterne med en dobbeltchance fik sat Frazee under pres. Sean Wiles gik på mål og Henry Hardarson var over returen, som Frazee også fik afværget. 2. periode sluttede dermed også uden scoringer og man kunne imødese en 3. periode, hvor spændingen fortsat var helt intakt.

Matt Pistilli tegnede sig for tredje periodes første chance, da han sendte en afslutning på mål lige efter en faceoff i Odenses zone. Der var spillet et halvt minut.

Tredje periode fik i det hele taget en åben start, hvor der var overraskende meget plads i de to forsvar. Men selvom det kastede en række chancer af sig i begge ender, så kneb det dels med skarpheden og dels havde de to målmænd også i den grad fået det rigtige ben først ud af sengen denne tirsdag, hvor især Galansky storspillede i gæsternes mål.

Under et Esbjerg-power play midt i perioden stod de gulblusede nærmest i kø for at afslutte, men trods store muligheder til både Brock Nixon og Matt Pistilli (rent på overliggeren), så ville pucken ikke gå ind for Esbjerg.

Det ville den til gengæld for gæsterne, da man efter et kvarter kom foran ved Mike Daugulis, der lavt scorede på Frazee efter forarbejde af Mathias Thinnesen. En kold spand vand i hovedet på vestjyderne, som havde bombet løs mod gæsternes mål uden held.

Mod slutningen af perioden faldt der en udvisning til Odense, men da Esbjerg også fik raget et par stykker til sig udeblev den vestjyske fordel. Esbjerg fik dog erstattet Frazee med en ekstra markspiller, da der resterede omkring 40 sekunder og i den sidste slutspurt kom man frem til endnu et par store chancer, men kampens bedste spiller, Tadeas Galansky, tog atter fra i gæsternes mål.

Esbjerg måtte dermed indkassere et nederlag og erkende, at trods 40 afslutninger på mål og et overtag der især i dele af tredje periode var massivt, så formåede man altså ikke at få scoret på hjemmebanen denne tirsdag.