Odense med et ben i Metal Cup-finalen

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 8-3 (1-1, 3-1, 4-1) Der var underholdning for alle pengene, da Odense Bulldogs og Aalborg Pirates fredag aften tørnede sammen i første af to pokalsemifinaler. Den attraktive pokalfinale lurer lige om hjørnet, og det fremgik tydeligt fra første fløjt, at begge mandskaber gik engageret og ihærdigt til værks. Dog med vidt forskelligt udbytte.

En uhyggeligt effektiv fynsk målmaskine fortsatte takterne fra tirsdagens Esbjerg-nedsabling, og scorede på et uhørt højt udnyttelsesniveau. Keeper Marcus Lundell redningsprocent endte officielt på 57,89.

Indledningen var skarp og ganske intens med to hold, der følte hinanden an. Simon Grønvaldts slagskudsdrøn op i det lange hjørne kickstartede festen efter tre minutters spil, men i periodens slutfase udlignede Sebastian Brinkmann. Ganske retvisende cifre efter et jævnt udlæg.

I anden periode tog dramaet imidlertid til med orkanstyrke. Som ofte før spillede udvisninger en central rolle, og på nordjydernes to første ture til skammekrogen faldt hele tre mål. Olle Liss indledte med et flot undertalsmål efter en dansetur rundt om et par Bulldogs-backer tæt under mål, men Simon Grønvaldt svarede hurtigt igen med udligningen.

I 26. minut gik Sean Wiles uimodståeligt igennem. Når den langlemmede amerikaner kommer i fart er han særdeles vanskelig at komme på kroppen af. Det måtte Aalborg-backen sande, for Wiles fik pucken lirket ind trods hårdt pres tæt under mål.

Nu blev det Bulldogs’ tur til at vandre mod straffeboksen. En hård tackling fra Mads Schaarup blev takseret til en game misconduct, og kort efter blev yderligere to Bulldogs udvist i samme tid. Det gav et længere forløb i fem mod tre for nordjyderne, der imidlertid ikke fik indstillet sigtekornet. Liss skød og skød uden held, mens Nicolai Meyer øjensynligt havde brændt krudtet af med sine fire scoringer i tirsdags. Flot nedkæmpet af Bulldogs, der fik god støtte af et medlevende publikum.

Mod slutningen af perioden blev Sean Wiles ligeledes idømt en game misconduct. Gemytterne kogte både på og udenfor isen, hvor skældsordene føg mellem spillerboksene.

Mike Daugulis var dog iskold. Søren Pedersen spillede ham alene igennem, og den storfightende canadier udplacerede elegant keeper Lundell til 4-2. Kampens anden undertalsscoring.

En Dale Mitchell-udvisning ved periodens udløb skabte endnu en længerevarende fem-mod-tre-situation til Pirates, men der må være baggrund for grundigere powerplaytræning i nord, for igen blev overtalsspillet slået brutalt i stykker.

Dale Mitchell blev sluppet ud fra straffeboksen, og i samme øjeblik stjal han pucken fra en uopmærksom Lars Lundin, skøjtede resten af vejen ned mod målet i ensom majestæt, og iskoldt placerede han pucken mellem skinnerne på Aalborg-keeperen. 5-2 og hallen var endnu tættere på kogepunktet.

Kort efter øgede Mathias Thinnesen til 6-2, og opvisningen i effektivitet fortsatte ovenpå i tirsdags. Kristian Kodal reducerede godt nok og nordjyderne fortsatte med at kreere store åbne chancer, men som oftest stod Tadeas Galansky i vejen med flotte parader. Han præsterede en ny stor kamp i Bulldogs-buret.

Bulldogs konsoliderede føringen yderligere i slutfasen, hvor et par debutantscoringer faldt. Oliver Larsen trak flot rundt om målet og lagde den ind ved modsatte stolpe, og med blot 11 sekunder igen hamrede Jonas Hansen pucken op i det lange hjørne.

Flotte debutantscoringer og de respektive pucke gemt som kære minder til målscorerne som traditionen byder sig.

En hidsig, kaotisk og yderst underholdende og begivenhedsrig kamp endte med et slutfacit på 8-3 i fynsk favør. Aalborg kendte ikke sin besøgstid foran begge mål, men leverede en spillemæssigt flot kamp og må ikke afskrives. Bulldogs-offensiven eksploderede igen, og bliver en stor mundfuld at holde i skak.

Returopgøret venter i morgen i Gigantium, hvor finalebilletten udstedes endeligt.