Odense-kaptajn: – Romano er holdets ubestridte stjerne

Michael Eskesen her i SønderjyskE-dragt fra sidste sæson. Han har fået en glimrende start på sit Odense-comeback. Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs vandt fredag aften 7-4 i Herlev efter en målrig tredje periode med i alt syv scoringer. Amerikaneren Tony Romano viste klassen med fire mål for Odense, og det glæder holdets kaptajn, Michael Eskesen.

– Romano er jo holdets ubestridte stjerne. Han er teknisk dygtig og yderst målfarlig. Og det er både i straffe, powerplay og spil fem mod fem. Han har noget ekstra, siger den 30-årige back, der inden sæsonstart vendte retur til Fyn efter fire sæsoner i SønderjyskE.

I Herlev var Odense i førerrollen kampen igennem, og der var aldrig tvivl om udfaldet.

– Da vi kommer foran 3-1, er vi ok i kontrol. Og så bliver det lidt tjubang-hockey i de sidste 10-15 minutter af kampen. Herlev skal frem ad banen i tredje periode, så det åbner sig lidt. Og så formår vi ikke rigtig at køre den sikkert hjem med en solid defensiv. Det blev lidt mange mål.

Herlev frister en tilværelse i bunden af Metal Ligaen med tre point efter ni kampe. På trods af det, viser holdet bestemt tænder i flere momenter.

– Herlev bider fra sig og scorer også i deres første powerplay, hvor de får tro på det. Men de er måske udfordret lidt på selvtilliden, når det går imod. Det er i hvert fald ikke et hold, man skal give for lang en snor. Vi fik en lille advarsel inden i morgen (i dag, red.), forklarer Michael Eskesen kort efter sejren.

De to hold krydser nemlig klinger igen i dag, hvor Odense er hjemmehold. Og Herlev har således chancen for hurtigt at revanchere nederlaget.

– Det var vigtigt at få de tre point inden returkampen i Odense. Det var ikke nogen super kamp fra nogle af holdene, men vi fik trods alt tre point og kan tage selvtilliden med videre, siger Odense-kaptajnen.

Nu har I mødt alle ni hold i Metal Ligaen. Hvordan synes du overordnet set, det er gået?

– Set fra Odense Bulldogs stol, så er vi ikke i tvivl om, at det er en meget tæt liga. De fleste af vores kampe har været med en étmåls-margin. Det er utrolig tæt, og det er godt for sporten og ligaen, at alle slår hinanden, fortæller Michael Eskesen.

Efter 10 kampe har Michael Eskesen noteret sig for tre assister på et Odense-hold, der ligger på tredjepladsen med 16 point.

– Jeg synes, jeg er faldet godt ind på holdet, og jeg svinger godt med Oliver Larsen, forklarer Michael Eskesen, der slutteligt sætter nogle ord på den situation i kampen i Herlev, hvor netop hans backmakker, Oliver Larsen, fik tildelt en matchstraf.

– Jeg ser situationen som en almindelig nærkamp, hvor man prøver at bringe hinanden lidt ud af balance. Jeg ved ikke, om det er slew footing, men dommeren virker ret sikker. Den bliver nok taget op til evaluering, så der kan træffes den rigtige beslutning.