Odense henter Ned Lukacevic som Camara-erstatning

Det bliver Odense Bulldogs, der henter den 31-årige angriber Ned Lukacevic, der i sidste uge blev rygtet på vej til dansk ishockey. Rygterne viste sig at være sande, og Lukacevic kommer nu til at spille sammen med sin tidligere holdkammerat Jacob Johnston. 

De to spillede sammen i Edinburgh for et par sæsoner siden.

Ned Lukacevic har tidligere været i kontakt med dansk ishockey, men kom aldrig til at spille for Aalborg i sæsonen 2012/13, hvor sygdom i familien betød, at han rejste hjem til Canada. I denne sæson har han spillet to kampe for Ujpesti i den ungarske liga, og han kommer på ingen måde med en hidsig form til Danmark. 

Lukacevic skulle tidligere på sæsonen have været på prøvetræning i Stjernen i Norge, men den session blev aflyst. 

I Europa havde han sin primetime i to sæsoner i den britiske liga hos Fife Flyers, hvor han producerede ganske flot. Og tidligere i karrieren har Lukacevic både spillet i AHL og ikke mindst i ECHL. I sidstnævnte liga ser hans tal ikke helt dårlige ud.

Spørgsmålet er, om han stadig kan nå at løfte sig. 

– Det var en god mulighed for mig at skifte til Odense. Det var en mulighed som jeg ikke troede, jeg ville få så sent på sæsonen, specielt efter hvordan mine to sidste sæsoner er gået, siger en ydmyg Ned Lukacevic i pressemeddelelsen fra Odense. 

– Jeg ser meget frem til Danmark. Jeg kender Jacob Johnston, og han har fortalt mig en del om ligaen. Det skulle være en hurtig liga med hårdtarbejdende spillere. Dansk hockey er meget respekteret. Jeg er meget taknemmelig for den mulighed, jeg har fået, siger Lukacevic.

– Henrik (Benjaminsen, red.) har virkelig skaffet en masse information om mig, min historie og min baggrund. Og jeg var helt ærlig over for ham. Jeg fortalte ham, at jeg har skiftet klub en del gange, og ikke har kunne finde en god rytme. Men jeg har lært af mine fejl, og jeg tror, at jeg har en masse gode år i mig endnu, uddyber Lukacevic.

Ned Lukacvic er 31 år og kan både spille center og venstre wing. I 2004 blev han draftet som nummer 110 i NHL af Los Angeles Kings. Efterfølgende har han været på kontrakt i Philadelphia Flyers, Boston Bruins, Colorado Avalanche og Edmonton Oilers.

Formand Henrik Benjaminsen: 

– Vi har været på jagt efter en erfaren spiller med offensive kvaliteter. En spiller, der ikke kun i én sæson har vist han kunne lave point, men som kontinuerligt har produceret igennem flere sæsoner. Det har vi fundet med signingen af Ned. Han har vist, at han kan producere mange point i de klubber han tidligere har været i, siger Henrik Benjaminsen.

– Ned har så i sidste sæson og i år været uheldig med de klubber han er kommet til, og det er derfor også en sulten spiller, der kommer til Odense for at vise sit værd. Men samtidig er det også en spiller, der mangler kamptræning, og vi må forvente, at han skal bruge nogle kampe til at få det på plads, uddyber han.

Ned Lukacevic afventer pt arbejdstilladelse før han er klar til at spille.