Odense fik fortjent revanche i Vojens

SønderjyskE-Odense Bulldogs 2-4 (0-1, 1-1, 1-2) 2800 tilskuere dannede rammen om “returopgøret” mellem de fynske Bulldogs og de lyseblå sønderjyder.

Fredag aften sejrede de forsvarende mestre efter overtid i Odense, men i aften var det fynboernes tur til at trække det længste strå, og det var ganske fortjent.

Der var bid i Bulldogs fra starten af kampen og allerede efter kun et minuts spil, lå pucken bag Joni Myllykoski. I første omgang gav den finske keeper en lidt unødig retur, som gæsterne benyttede til at ligge et tungt pres på hjemmeholdet. Slutteligt endte pucken hos en helt umarkeret Frederik Sørensen, der ingen problemer havde med at sende pucken i rusen.

Ryan McDonough og Sean Wiles havde i de følgende minutter en fordobling af føringen på staven, men Myllykoski tog godt fra bag en i startfasen famlende sønderjysk defensiv.

Godt midtvejs i perioden trykkede Wiles godt af, men rammen kom Myllykoski til hjælp.

Unge Daniel Kønig Hansen, der ellers spillede en fornuftig kamp, blev med fem minutter til pausen lidt overmodig. Mitchell pillede pucken fra ham, men hans afslutning fandt ikke vej til netmaskerne.

SønderjyskE havde også deres chancer i første periode, hvor det fortrinsvis var Henrik Nielsen, der stod bag de bedste tilbud.

Anden periode startede med en gigantisk chance til Henry Hardarsson, men han formåede ikke at konvertere det store tilbud, og i stedet var Daniel Kønig Hansen tæt på at udligne i modsatte ende efter en flot solo-præstation, hvor han fik to Bulldogs til at sætte sig på halen.

Efter godt fem minutters spil, idømtes Odenses kaptajn Nettelbladt to minutter, men undervejs til straffeboksen, brokkede svenskeren sig højlydt, og han havde tilsyneladende en sag, for hoveddommer Grumsen valgte at omstøde kendelsen og i stedet spille videre fem mod fem, til stor undren og utilfredshed for hovedparten af tilskuerne.

Det virkede dog til at sætte hjemmeholdet op og man så en helt anden tænding på værterne de følgende minutter, hvor en spiller som Cory Quirk gik forrest.

Knapt midtvejs i perioden, blev det så Daugulis´ tur til at tage en tur i straffeboksen, og denne gang stod udvisningen ved magt, om end den var i den tynde ende af skalaen.

Det sønderjyske spil fem mod fire gav prompte pote. Mads Lund fyrede et drøn af og pucken kilede sig i en lige linie ind bag en ellers stærkt spillende Galansky i Odense-målet.

Bare et par minutter senere, fik værterne chancen for at bringe sig i front. En Bulldogs-spiller brugte en efterladt stok på isen til at forhindre en chance til SønderjyskE, og Grumsen tøvede ikke med at markere for straffeslag.

Cory Quirk fik chancen mand mod mand, men Galansky var iskold og parerede den lille amerikaners forsøg.

Mod slutningen af perioden tog de fynske chancer atter til. Søren Pedersen og Dale Mitchell havde et par giftige forsøg, men først kort før pausen gav det bonus. Søren Pedersen er inde i en sand målstime for tiden, og den fortsatte han med et tørt hug fra slottet, der efterlod Myllyskoski uden chance.

Med et minut til pausen forsøgte Cory Quirk sig på egen hånd, men et ellers velplaceret skud, tog overliggeren og situation var derfor den samme som efter de første tyve minutter, et etmålsforspring til udeholdet.

Man kunne måske forvente et stormløb fra sønderjyderne fra tredje periodes start, men det udeblev.

Seks minutter inde i perioden fik hjemmeholdet dog en gylden mulighed for at udligne den fynske føring, da man endnu engang kunne spille fem mod fire, mens Hardarsson varmede straffebænken.

En knaldhård afslutning fra Jonas Johansson strøg dog forbi mål og selvsamme Johansson nåede ikke over og fik stoppet pucken ved blå linie. I stedet strøg Sean Wiles afsted i en break away, og den udnyttede han kynisk. 3-1 til gæsterne og det lignede en afgørelse.

Mod slutningen kastede værterne alt skyts frem og i endnu et power play gav det gevinst. Kim Lykkeskov forfulgte energisk en puck fra endebanden, fik den sendt mod mål, hvor Mads Lund sænkede returen i nettet.

Dermed gav den dobbelte målscorer Lund kampen en snert af spænding, som Quirk var tæt på at følge op på med godt to minutter tilbage på klokken, men Galansky tog endnu engang brodden af en sønderjysk afslutning.

Da Dan Ceman med et minut tilbage erstattede Myllykoski med en extra forward, udnyttede Dale Mitchell det med det samme, da han uden tøven sendte pucken i det tomme mål, og dermed kunne en stor flok medrejsende Bulldogs-fans fejre tre julepoint.

Hos sønderjyderne må der efterhånden være panderynker hos holdet bag holdet. Dan Ceman bytter meget rundt i kæderne, men finder tilsyneladende ikke det rigtige match, og de nytilkomne P.J. Fenton og Jonas Johansson virker ikke til at være løsningen på den sønderjyske angrebskabale. Sjældent har man set mesterholdet agere så ideforladt og modløst, som det har været tilfældet den seneste tid.

Forsvarsmæssigt var SønderjyskE atter uden Tyler Gotto, men de resterende backs gjorde det i størstedelen af matchen meget fornuftigt og var til tider mere målfarlige end typer som Scott Campbell og Thomas Spelling. Sidstnævnte er pt en skygge af sig selv.

Bulldogs havde sine bedste offensive kort i Ryan McDonough og Sean Wiles. De skabte rum for både sig selv og medspillerne og spillede med stor autoritet og overblik, som må have kastet et misundeligt blik eller to af sig fra modsatte spillerboks.

Defensivt stod Galansky en meget stærk kamp, men fik også god hjælp af sin backs. Simon Grønvaldt og Rasmus Lyø viste fine takter og var med til at stække hjemmeholdets forcering i de sidste minutter.