Nytårsfesten fes ud i Herning

Herning Blue Fox – Aalborg Pirates: 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Helt som ventet lagde hjemmeholdet godt fra land og pucken blev hurtigt flyttet ned i gæsternes zone. Marcus Lundell måtte to gange redde sit hold da først Kyle Essery og kort efter Tomas Sinisalo sendte kvalificerede afslutninger på mål.

Gæsterne overlevede dog presset fra start og begyndte stille og roligt at arbejde sig ind i kampen. Anført af en stærkt spillende Olle Liss kom man også frem til chancerne, og Liss var centimeter fra at bringe piraterne i front. Gæsterne tog sig også af kampens første powerplay, og Sebastian Fakt præsterede at brænde på tomt mål fra klos hold.

Et amputeret Herning-hold som var uden Markus Jensen, Mølgaard, Lauridsen, Degn, Uldall og Pisar tiltvang sig langsomt kontrollen over kampen igen, men man havde svært ved at spille sig frem til chancerne. I stedet fik gæsterne mod slutningen af perioden et nyt powerplay, og Olle Liss var nok engang tæt på med et forsøg mellem benene på Simon Nielsen.

Knap var pucken blevet kastet på isen før Lasse Juul Korsgaard smækkede pucken over glasset og sendte hjemmeholdet i powerplay. Udover en chance til Steffen Frank fik rævene alt for lidt ud af den mulighed, men momentum skiftede igen over i midtjydernes favør.

Ingen af de to hold formåede at skabe det store, og det var derfor en kærkommen mulighed for rævene til at bringe sig i front, da Lars Lundin måtte tage turen i straffeboksen. Missionen lykkedes da Daniel Nielsens skud blev rettet af og strøg i en blød bue henover en prisgivet Lundell i gæsternes mål. Marginalerne i den grad med hjemmeholdet i den situation, og kaptajnen var da også ét stort smil da pucken gik i mål.

Jerred Smithson var tæt på at slide sig igennem til ny scoring for Blue Fox, men han blev tilpas generet i afslutningsøjeblikket til at rigtigt kunne få afsluttet. Tomas Sinisalo forsøgte sig også da han i høj fart skøjtede ind mod Lundell, men svenskeren klarede kampen igennem godt for sig.

Kæden med Meyer og Liss blæste til angreb fra tredje periodes start, og sidstnævnte fandt sig selv umarkeret i slottet med masser af trafik foran mål. Trafikken blev muligvis endda lidt for tæt da skuddet tog en spiller foran mål og derfor aldrig nåede ind til Simon Nielsen.

Piraterne fra Nordjylland fortsatte efterfølgende med at skabe chancer uden man dog havde hjemmeholdet under pres. Robin Karlsson fyrede hammeren af fra blå da Meyer uselvisk spillede ham fri, men Simon Nielsen kunne se pucken hele vejen.

Hvad kampen manglede i god ishockey havde publikum i stedet fået i spænding med blot en spinkel 1-målsføring til Blue Fox med mindre end 10 minutter igen. Minutterne gik, og gæsterne blev selvsagt tvunget længere og længere frem på isen.

Blue Fox stod dog rigtig solidt i forsvaret og tillod kun gæsterne minimal tid i offensiv zone. Lundell blev med godt et minut tilbage trukket ud i en sidste desperat satsning, men Pirates fik end ikke sendt en eneste afslutning på mål. Dermed blev den heldige scoring fra Daniel Nielsen forskellen på de to held denne aften på en puck som ikke burde gå i mål, mens Fakt brændte på en puck som burde gå i mål.

Gæsterne har mulighed for revanche om mindre end 24 timer når de to hold mødes i Gigantium.