NYT SHUTOUT til George Sørensen

Foto: Jan Korsgaard

George Sørensen fortsætter sin flotte sæson i Södertälje i Allsvenskan. Den danske målmand holdt i aften nullet for femte gang i sæsonen, da det blev til en 2-0-sejr hjemme over Modo Hockey. Sørensen holdt 25 skud fra gæsterne, der altså forgæves forsøgte at passere den danske målmand.

Sejren, der blev sikret foran 2812 tilskuere i Scaniarinken, sendte Södertälje op på syvendepladsen i den altid jævnbyrdige Allsvenskan-tabel. Syvendepladsen giver adgang til det kvalspil, der til syvende og sidst også kan ende med at give kvalkampe til SHL.

Men det kræver en længere rejse op gennem det komplicerede svenske system.

George Sørensen står efter 41 spillede kampe stadig fremragende i statistikkerne. Han er den målmand, der har modtaget flest skud af alle i Allsvenskan, og står alligevel med den næstbedste redningsprocent (92.48). Kun Timrås norske landsholdsmålmand Henrik Haukeland er bedre stillet i den kategori. 

Dermed ligger den klejne målmand fra Herning rigtig godt til i kampen om at tage en plads i VM-truppen – også selv om han endnu ikke har stået i rødt og hvidt i denne sæson.