Ny White Hawks-back var et hit i Norge

Foto: Jan Korsgaard

Frederikshavns nye back, Luka Vidmar, spillede i sidste sæson (2015/16) i Stjernen Fredrikstad i Norge. Men kun en halv sæson, for han arriverede først halvvejs inde i grundspillet, men det var der en årsag til.

– Det var af familiære årsager. Men han har trænet vældig godt, det fik vi flere bekræftelser på. Vi ved, hvorfor han ikke spillede i efteråret (2015), og årsagen er ikke noget, vi bekymrer os os. Det var en personlig sag, og nu er han klar til at fortsætte sin karriere, sagde Stjernen-lederen Bjørn Viggo Nilsen i sin tid til Fredrikstad Bladet.

Sæsonen forinden (2014/15) havde Vidmar spillet for tjekkiske Mlada Boleslav i den Extraligaen, inden han altså landede i Norge. Vidmar har tidligere i karrieren spillet ECHL og snuset til AHL hos Rochester Americans.

I Stjernen leverede han glimrende 24 point i 24 kampe og blev af Stjernens fans karakteriseret som en af klubbens bedste backer i mange sæsoner. Han fik et tilbud for denne sæson, som han sagde nej til, men har altså heller ikke formået at finde en ny klub efter sommeferien.

Da han sagde nej til Stjernen, var det ifølge den norske klubs ledelse fordi Vidmar “ønskede en bedre liga at spille i.”

– Han fik et tilbud af os, men det er ikke muligt at gøre noget fra vores side længere. Vi ønskede at forlænge med Luka, men det var ikke muligt, eftersom signalerne om, at han ville til en bedre liga var så klare, sagde Rune Gulliksen, Stjernens sportschef, til “Demokraten” tilbage i april.

Om Luka Vidmar har ramt den ambition, vil vise sig senere på sæsonen.