Ny voldsom tackling ryster hockey-Sverige

Der går rystelser gennem ishockey-Sverige for øjeblikket, hvor et par alt for voldsomme tacklinger har bragt sindene i kog de seneste dage. Det er blot de seneste af en lang række af grimme hændelser, der har sat debatten om spillernes respekt for hinanden i kog gennem hele sæsonen.

I midtugen i Allsvenskan fældede Leksands Robin Jakobsson Björklövens Kim Karlsson med et vildt blindside-hit og i går gentog seancen sig i kampen mellem HV71 og Modo.

HV71’s “tuffing” Chris Campoli sænkede gæsternes helt uforberedte Peter Öberg med en vanvittig tackling, der forhåbentlig ikke koster Öberg hverken helbred eller karriere.

Man kunne faktisk godt frygte det, når man ser, hvordan Campoli respektløst smækker en intetanende Öberg til isen.

Öberg lå livløs efter hændelsen, måtte bæres ud – og de lokale medier i Örnsköldsvik skriver endnu ikke noget om, hvordan Modo-spillerens tilstand er efter kampen i Jönköping.

“Tal ikke om respekt, når I ikke mener det,” skriver hockeykronikören på Örnsköldsvik Allehanda, Per Hägglund om hændelsen.

Selv sagde Chris Campoli til Aftonbladet om hændelsen:

– Jeg sigtede ikke efter hans hoved og jeg forsøgte at få stoppet mine fødder. Hvis du kigger på mine fødder, er jeg sikker på, at du kan se, at jeg forsøger at stoppe med min højrefod. Jeg tror ikke, at jeg rammer ham…Jeg er sikker på, at han på en eller anden måde fik et smæld i sit hoved, men ved ikke, om jeg ramte ham. Det er alt, hvad jeg kan sige.

Bedøm selv herunder: